GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-11-2022 13:22   Güncelleme : 28-11-2022 13:22

Pençe-Kılıç Hava Harekatı sonrası Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Büyük hata olur

Haber 7 - TSK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik başlattığı hava harekatı Yunan medyasında büyük yankı buldu. '15 Temmuz sonrası 'Türk Hava Kuvvetleri zayıflıyor' iddiasını kabul etmek büyük hata olur' ifadeleri yer aldı.

Pençe-Kılıç Hava Harekatı sonrası Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Büyük hata olur

PKK/YPG'ye pençe vuruldu... İşte sıradaki hedef

GALERİNİN DEVAMI
<p>Güvenlik güçlerimizin yürüttüğü Pençe operasyonları hudut ötesindeki terör mevzilerini darmadağın ederken, yeni konseptte hedef büyük ölçüse "/> <p>Türkiye'nin 3 yılı aşkın süredir Irak'ın kuzeyi ve Suriye'de sürdürdüğü "/> <p>Devletin zirvesinde yapılan değerlendirmelere göre Pençe operasyonlarının sonuçları ve hedefler şöyle sıralandı.</p>
<p><span data-darkreader-inline-color=YENİ HUDUT 40 KİLOMETRE DERİNDE

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu ile 40 kilometre derinlikte güvenli bölge oluşturuldu.

"/> <p>Böylece dağların zirvesinden başlayan Türkiye-Irak sınırı, terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesi açısından 40 kilometre Irak içlerine çekilmiş oldu.</p>
<p>Daha önceki Irak sınırı sürekli tartışma konusu oluyor ve dağların zirvesinin hudud olarak belirlenmesi güvenlik zaafiyeti oluşturduğu yönünde ciddi itirazlar yapılyordu.</p>
<p><span data-darkreader-inline-color=ELEBAŞILAR KAÇTI

Güvenlik güçleri, operasyon sırasında terör örgütünün dağlardaki mağaralarını da temizleyerek güvenlik şeridini oluşturdu.

"/> <p>Temizlenen bölgedeki mağaralarda yaşayan eli kanlı terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri kaçmak zorunda kaldı.</p>
<p><span data-darkreader-inline-color=MAĞARALARDA 5 KATLI TERÖR APARTMANLARI

Mehmetçiğin kahramanca temizlik yaptığı yüzlerce mağarada en dikkat çeken şey, hilti başta olmak üzere mağaralar açmaya yarayan inşaat malzemelerinin bulunmasıydı.

"/> <p>5 kat derinlikte bu tür mağaralar bulundu. Bir mağara bombalandığında 500 metre ileriden dumanların çıkması da dikkat çekti.</p>
<p><span data-darkreader-inline-color=YENİ ÜSLERİN ÖZELLİĞİ: DAĞLAR ARKADA, OVA ÖNDE

Son operasyonlar ile Türkiye-Irak sınırının güvenliği anlamında çok önemli bir aşamaya geçilmiş oldu.

"/> <p>TSK şimdi temizlenen bölgelere terör örgütü PKK'nın tekrar yerleşmesini ve sorun yaratmasını önlemek için geçici üsler oluşturmaya başladı.</p>
<p>Bu üslerin arkası dağlara ve yamaçlara dönük, önleri ise ovaya bakıyor.</p>
<p><span data-darkreader-inline-color=REJİMLE DE TEMAS KURULABİLİR

Irak sınırının güvence altına alınması ile birlikte Türkiye şimdi Suriye'ye odaklandı.

"/> <p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef olarak gösterdiği yerlerdeki terör örgütü yuvalarını <strong>Suriye Milli Ordusu </strong>ile birlikte <strong>Türk özel kuvvet </strong>ve <strong>komandoları </strong>çembere alıp temizleyecek ve alan hakimiyeti sağlayacak.</p>
<p>Böylece, Suriye sınırı da büyük nispette güvence altına alınacak. Şartlara göre <strong>merkezi Suriye ordusu </strong>ile sahada koordinasyon sağlanabileceği belirtiliyor.</p>
<p><span data-darkreader-inline-color=SURİYE'DEKİ KANDİL: AYN EL-ARAB

Suriye'deki temizlik ve güvenli bölge oluşturulmasının en önemli ayağı, PKK/YPG'nin "Kobani" diye isimlendirdiği Ayn el-Arab olarak görülüyor.

"/> <p>Çünkü terör örgütü açısından Irak'taki Kandil neyse Suriye'deki Ayn el-Arab da o.</p>
<p>Türkiye'nin burayı terör örgütünde temizlemesi halinde Suriye sınırından gelecek tehditler en alt düzeye inecek.</p>
<p><span data-darkreader-inline-color=RUSYA SUSACAK

PKK/YPG kontrolündeki Ayn el-Arab, Münbiç, Tel Rıfat'ın terörden arındırılmasına Rusya'nın karşı çıkmayacağı öngörülüyor.

"/>

Yunan medyasında Türkiye'nin "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda gösterdiği kabiliyet masaya yatırıldı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası ortaya atılan 'Türk Hava Kuvvetleri zayıflıyor' iddiasının gerçek olmadığını yazan Yunan medyası, 'Rakibini hafife almak büyük bir hatadır ve Yunanistan'da birçok insan bu hataya düşüyor' ifadelerini kullandı.

"TÜRKIYE'NİN ULUSLARARASI ALANDA TECRİT EDİLDİĞI İDDİLARI ÇÜRÜMÜŞ OLUYOR"

Analiz yazısında Yunanistan'daki kitle iletişim araçlarını elinde bulunduran yabancı sermayelere tepki gösterildi. Yunan Hükümeti'nin her duyurusuna inanılmasını "olağanüstü bir kolaylık" olarak nitelendirildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby'nin Türkiye'nin düzenlediği hava harekatına ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye'nin kendisini savunma hakkının olduğunu dile getirmesi analiz yazısında geniş yer buldu. Haberde, "Bu açıklama, Türkiye'nin uluslararası alanda tecrit edildiği veya Ankara'nın Washington ile ilişkilerinin kesin bir şekilde bozulduğu (yukarıda bahsi geçen medya dahil) iddialarını çürütüyor" ifadeleri yer aldı.

Uluslararası ilişkilerin dinamik olduğu ve Yunanistan'ın sık sık başvurduğu "uluslararası hukuk"un ise zamanın koşullarına göre değişebileceği aktarıldı.

"TÜRKİYE'Yİ HAFİFE ALMAK BÜYÜK BİR HATA"

Türkiye'nin terör hedeflerine yönelik yürüttüğü hava harekatları örnek gösterilirken 15 Temmuz 2016'daki FETÖ darbe girişiminin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nin zayıfladığı iddiasının sahadaki gerçeklikle uyuşmadığı belirtildi.

Analiz yazısında şu ifadeler yer aldı; Tam 39 gün sonra "Fırat Kalkanı" adı verilen geniş çaplı bir harekât gerçekleştirdiler. Rakibini hafife almak büyük bir hatadır ve Yunanistan'da birçok insan bu hataya düşüyor.

Hellenic Defence Systems'e (EAS) bağlı fabrikanın kapatılması nedeniyle Atina hükümetine tepki gösterilirken, Yunan milli savunma politikasının yetersiz olduğu dile getirildi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
AdminAdmin