GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-02-2024 15:19

Pençe-Kilit Şehidi Müslüm Özdemir'in Ailesine Yeni Ev Teslim Edildi

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan evi şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesine yeni ev teslim edildi.

Pençe-Kilit Şehidi Müslüm Özdemir'in Ailesine Yeni Ev Teslim Edildi

Evin Teslimi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehit ailesine verilen sözün yerine getirildiğini ve bir ayda tamamlanan deprem köy evinin teslim edildiğini açıkladı.

Bakan Özhaseki'nin Açıklaması

Bakan Özhaseki, "Bundan bir ay kadar önce şehidimizin ailesine ev yapıp teslim edeceğiz diye söz vermiştik. Tüm kamuoyuna duyurduğumuz evi yapıp teslim ettik. Ama genelle ilgili 4 bin 333 köyümüzde hasar var. Kiminde 80, kiminde 200, kiminde daha fazla ev hasar gördü. Eğer mekanları ve zemin uygunsa, çok rahat hareket edebiliyoruz. Ama altından fay geçmiş ve sıkıntılar varsa, uygun bir zemin bulunamıyorsa o zaman çevrede sağlam zeminler yer arıyoruz bu da biraz zaman alıyor. Bu köy de onlardan birisi." dedi.

Şehitlere Rahmet Diledi

Şehitlere rahmet dileyen Bakan Özhaseki, "Burada 100'den fazla köy evleri başlandı ve inşaatlar devam ediyor. 6-8 ay içerisinde buradaki konutlarımızı da yapıp teslim ederiz. Şehit ailemizin biraz daha hassasiyetinden dolayı bir an önce buraya öncelik verip birkaç evi bitirmiş olduk. Güle güle otursunlar tabi, yapılan hiçbir çalışma şehidimizin dökülen bir damlasının karşılığı bile olamaz bunun farkındayız. Onlar hepimizin şehidi, en azından biz de geride kalan ailelerini yalnız bırakmamak ve unutulmamak için buradayız. Şehidimize Allah rahmet eylesin, ailemizin başı sağ olsun" diye konuştu.

EditörEditör