YEREL
Giriş Tarihi : 21-12-2023 13:59

"Perdenin Ardındaki Hikayeler" sergisi Ofis Sanat Merkezinde açıldı

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin öğretim üyesi Arş.Gör.Dr. Sevtap Sarıca'nın sanat dolu dünyayı keşfetmek için kapılarını araladığı "Perdenin Ardındaki Hikayeler" adlı illüstrasyon sergisi, Ofis Sanat Merkezi'nde 20-25 Aralık 2023 tarihleri arasında devam ediyor.

Sergi metni, Sevtap Sarıca’nın eserlerini ziyaretçilere tanıtarak, “Karanlık fikirlerle beslenen çocuklar şimdi büyüdüler ve yeni karanlıklara sebep olmaktalar” ifadesiyle başlıyor. “Bu karanlığın simsiyah bir perde gibi etrafımızı sardığı bu günlerde, çocuklara bu karanlığın ardında hala umudun, renklerin ve güzelliklerin var olduğundan bahsetmek hepimizin borcudur” diyerek devam eden Sarıca, “Daha aydınlık bir geleceği inşa etmek bugünün çocuklarını umut ve renk dolu hikayelerle beslemekle mümkün…” vurgusunu yapıyor.

Sergiye Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Atakan Erebilir, İletişimi Tasarlayanlar Topluluğu Başkanı Ahmet Zafer Kaymaz ve yönetim üyeleriyle beraber katılım sağlayarak sergiye ilgilerini belirttiler. Ayrıca, Sakarya Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü hocaları Doç. Murat Ertürk, Arş.Gör. Muhammet Enes Şahin ve Arş.Gör. Savaş Yavuz'un da katılımıyla sergi, akademik bir dokunuş kazanıyor. Bu özel etkinliğe katılan birbirinden değerli sanat severler, Ofis Sanat Merkezi'nin duvarlarında sergilenen eserlerle adeta bir sanat yolculuğuna çıktılar. Serginin içerisinde hissedilen duygu ve düşünceler, izleyicileri derin bir düşünceye sevk ediyor. Ayrıca sanatçının yaptığı eser hakkındaki görüşlerini belirtmek isteyen sanat severler de kendi düşüncelerini not etme fırsatı bularak çocuklar için barış çağrılarında bulundular.

Dfc089Ac 23A3 4Ac3 A6D1 01729D3Edad0Dfc089Ac 23A3 4Ac3 A6D1 01729D3Edad0

Belirtmekte fayda var ki, "Perdenin Ardındaki Hikayeler" sergisi 25 Aralık 2023 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Bu süre zarfında sergi, umut ve renk dolu hikayelerle dolu duvarlarını sanatseverlere sunmaya devam edecek. Ofis Sanat Merkezi, kapılarını açık tutarak herkesi bu sanat dolu deneyime davet ediyor. Bu fırsatı kaçırmayın ve Sevtap Sarıca'nın eserlerini incelemek, çocuklar ve barış hakkındaki düşüncelerinizi not bırakmak için sergiyi ziyaret edebilirsiniz.

AdminAdmin