GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2024 12:53

Prof. Dr. Faruk Beşer yad edildi

SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde “İslami İlimlere Adanmış Bir Ömür: Prof. Dr. Faruk Beşer” başlıklı panel düzenlendi. Yoğun ilgiyle karşılanan programa, Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Dr. Caner Akdemir, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Prof. Dr. Faruk Beşer’in ailesi katıldı.

Prof. Dr. Faruk Beşer yad edildi

SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde 18 yıl görev yapmış olan Prof. Dr. Faruk Beşer’in vefatından yaklaşık dört ay sonra düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da video mesajla katıldığı panelde onu yakından tanıyan isimlerden olan Prof. Dr. Abdullah Aydınlı, Prof. Dr. Cağfer Karadaş, Engin Yılmaz ve Prof. Dr. Hayati Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Faruk beşer’in hayatının anlatıldığı bir videonun izletilmesiyle başlayan panel Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın video mesajının izlenmesiyle devam etti.

 

Ali Erbaş'dan videolu mesaj

Prof. Dr. Ali Erbaş video mesajında, Ankara’daki programları sebebiyle programa katılamadığı için üzüntülerini ifade etti. Konuşmasının devamında İslam’da ilme ve alime verilen önemden bahseden ve Prof. Dr. Faruk Beşer’i ilim sevdalısı olarak tanıdıklarını, ilmi ile amil bir Müslüman olduğuna tanıklık ettiklerini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Faruk Beşer’in yetiştirdiği öğrenciler, yazdıkları eserler, verdiği konferanslar, yaptığı televizyon programları ile milletimizi aydınlattığını ve gönüllerde silinmez izler bıraktığını ifade etti. Faruk Beşer’in eserleri ile hatırlanmaya devam edeceğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sözlerini kendisine rahmet dilekleri ile tamamladı.  

Panelin moderatörlüğünü yürüten İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, ölümün hayatın değişmez bir gerçeği olduğuna dikkat çekerek sözlerine başladı ve Necip Fazıl Kısakürek’in “Şu geçeni durdursam, çekip de eteğinden, // Soruversem: Haberin var mı öleceğinden? // Büyük randevu. Bilsem nerede, saat kaçta? // Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta!” şiiriyle bu gerçeği en güzel şekilde ifade ettiğini söyledi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda 29 Kasım 2023 Çarşamba günü merhum Prof. Dr. Raşit Küçük’ü anma programı gerçekleştirildiğine değinen Prof. Ahmet Bostancı, Prof. Dr. Faruk Beşer’in de orada konuşmacılar arasında olduğunu hatırlattı. O programa katılan İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyelerinden olan Prof. Dr. Abdülvahit İmamoğlu’nun da daha sonra vefat ettiğini belirten Dekan Prof. Dr. Bostancı, Prof. Dr. İmamoğlu için de 22 Mayıs 2024 tarihinde bir anma programı gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu vesileyle başta Prof. Dr. Faruk Beşer ve Prof. Dr. Abdülvahit İmamoğlu olmak üzere ahirete irtihal eden bütün hocalara rahmet dileyen Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözü daha sonra konuşmacılara bıraktı.

Programın devamında Prof. Dr. Abdullah Aydınlı, Engin Yılmaz, Prof. Dr. Cağfer Karadaş ve Prof. Dr. Hayati Yılmaz sırayla söz alarak Prof. Dr. Faruk Beşer’in ilmî, ahlakî ve insanî yönü hakkında önemli bilgiler verdiler ve onunla olan bazı hatıralarını paylaştılar.

Panele dinleyici olarak katılanlardan 100 kişiye merhum Prof. Dr. Faruk Beşer’in Başarının Manevi Sebepleri kitabı hediye edildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

EditörEditör