GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-03-2024 12:34

Propaganda Yasağı Başlıyor: 31 Mart Seçimlerine Geri Sayım!

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde propaganda yasağı bugün saat 18.00'de başlıyor. 20 Mart'ta başlayan propaganda süresi sona ererken, seçime 24 saat kala tüm siyasi reklam ve haberlerin yayınlanması yasaklanıyor.

Propaganda Yasağı Başlıyor: 31 Mart Seçimlerine Geri Sayım!

Heyecanla beklenen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde propaganda yarın saat 18.00'de sona eriyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, seçime 24 saat kala tüm siyasi reklam, haber, tahmin ve yorumların yayınlanması yasaklanıyor. Bu yasak, 31 Mart Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar devam edecek.

Televizyon ve Radyo Yayınları Yasaklanıyor:

Seçim yasakları kapsamında, televizyon ve radyolar gibi tüm yayın organları siyasi reklamlar yayınlayamayacak. Seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorumlar da bu yasak kapsamında yer alıyor. Yayın organları, seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yarın saat 18.00'e kadar yayınlayabilecek.

Siyasi Partiler ve Adaylar için Son Saat:

Seçime katılan siyasi partiler ve adaylar da sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yarın saat 18.00'e kadar sürdürebilecek. Bu saatten sonra tüm propaganda faaliyetleri yasa dışı olacak.

31 Mart'a Hazır mısınız?:

31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde oy kullanacak tüm vatandaşların sandığa gitmesi ve demokratik haklarını kullanması önem taşıyor. Seçimlere ilişkin tüm bilgilere YSK'nın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

EditörEditör