GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-10-2022 15:51   Güncelleme : 23-10-2022 15:51

Putin'in teklifi sonrası İran'dan çok konuşulacak Türkiye hamlesi

Ekonomi - İran ve Türkiye yeni doğalgaz boru hattı inşasını görüştü... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'de doğal gaz merkezi kurabilir teklifi sonrası İran'dan dikkat çeken bir adım geldi. İran basını, Ankara ile Tahran yönetiminden bazı üst düzey bakanların başkent Ankara'da iki ülke arasındaki enerji iş birliğini görüştüğünü yazdı.

Putin'in teklifi sonrası İran'dan çok konuşulacak Türkiye hamlesi

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Avrupa'da patlak veren enerji krizine çözüm için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den gelen Türkiye önerisi tüm dünyanın ana gündem maddesi olmaya devam ederken, İran basınından çarpıcı bir iddia daha geldi.

ABD'nin tehdidi sonrası Çin'den bomba Türkiye analizi: Türkiye merkez olabilirABD'nin tehdidi sonrası Çin'den bomba Türkiye analizi: Türkiye merkez olabilir

Doğal gaz fışkıracak! Türkiye yeni saha keşfettiDoğal gaz fışkıracak! Türkiye yeni saha keşfetti

İRAN VE TÜRKİYE ARASINDA YENİ BORU HATTI İDDİASI

İran Petrol Bakanlığı haber servisi tarafından yayınlanan bir rapora göre, İran ve Türkiye, yeni bir boru hattı inşa etmeyi tartıştı. Konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmazken; İran basınında yer alan habere göre, İran ve Türkiye'den bakanlar Ankara'da bir araya gelirken, 25 yıllık bir gaz tedarik sözleşmesinin yenilenmesi veya İran'ın petrol arzını artırmasına olanak tanıyabilecek yeni bir anlaşma üzerinde çalıştıkları iddia edildi.

AdminAdmin