GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-09-2022 19:29   Güncelleme : 06-09-2022 19:29

Putin'in vanaları kapatması Biden'a geri adım attırdı: Rusya'nın terör sponsoru olarak damgalanmaması gerekiyor

24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı savaş nedeniyle başta ABD olmak üzere dünyanın tepkisini çeken ve birçok Avrupa ülkesinin yaptırım ve ambargolarıyla karşılaşan Rusya'nın doğal gaz resti karşılık verdi. Avrupa'ya giden doğal gazın vanasını kapatan Rusya lideri Putin'in bu hamlesi ABD Başkanı Joe Biden'a bile geri adım attırdı. Başkan Biden dün yaptığı açıklamada, "Rusya'nın terör sponsoru olarak damgalanmaması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Putin'in vanaları kapatması Biden'a geri adım attırdı: Rusya'nın terör sponsoru olarak damgalanmaması gerekiyor

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da gazetecilere verdiği demeçte, Rusya'nın terörizmin devlet sponsoru olarak belirlenmesinin gerekip gerekmediği sorusuna "Hayır" dedi.

TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKELER LİSTESİNE ALINABİLİR

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, daha önce yaptığı açıklama da Rusya'yı "teröre destek veren devletler listesi"ne dahil etme olasılığını araştırdığını söylemişti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'da yaptığı benzer bir açıklama da , Rusya'yı "terörizmi destekleyen ülkeler" listesine dahil etme olasılığını araştırdıklarını duyurmuştu. Blinken, "Bunu ciddiyetle düşünüyoruz. Ukrayna'daki olaylar ışığında böyle bir karar almaya hazırız. Şu anda avukatlar bu konuyu inceliyor" açıklaması yapmıştı.

RUSYA'NIN DOĞAL GAZ RESTİ BIDEN'A GERİ ADIM MI ATTIRDI?

Başkan Biden'ın bu açıklamasını Rusya'nın Avrupa'ya yönelik doğal gaz tehdidi nedeniyle yaptığı iddiası ise dünya gündemine bomba gibi düştü. Hatırlanacağı üzere Moskova yönetimi, kendilerine yönelik yaptırımlar kaldırılıncaya dek Avrupa'ya doğal gaz taşıyan vanaları açmayacağı restini çekmişti.

Rusya Dünya Güncel Haberler

AdminAdmin