DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-02-2024 12:39

Putin'in Türkiye Ziyareti Ertelendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye gerçekleştirmesi planlanan ziyareti beklenmedik bir şekilde ertelendi. Planlanan ziyaretin nisan ayı sonlarında ya da mayıs ayı başında gerçekleşeceği belirtiliyor.

Putin'in Türkiye Ziyareti Ertelendi

12 Şubat'ta gerçekleşmesi planlanan ziyaretin ertelenme sebebi Rusya'daki seçim takvimi olarak açıklandı. Reuters haber ajansının Rus medyasına dayandırdığı bilgiye göre, Putin'in Ankara ziyareti en erken nisan ayı sonunda ya da mayıs başında gerçekleşecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ziyaretin ertelenmesine rağmen Türkiye ziyaretinde Rusya ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuların da ele alınacağını belirtti. Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret, Ukrayna dahil bölgesel konuların istişare edileceği önemli bir platform olacak.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, daha önce yaptığı açıklamada, Putin'in Türkiye ziyaretinin şubat ayında gerçekleşmesi için hazırlıkların yapıldığını duyurmuştu. Ancak planlar, Rusya'daki seçim takvimi nedeniyle değişikliğe uğradı.

 

Putin'in başkan adaylığı onaylandı

EditörEditör