YEREL
Giriş Tarihi : 12-09-2023 21:25

RATED Başkanı Adıyaman'dan kınama

Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Remzi Adıyaman 112 Acil Sağlık ekibinin bir olaya müdahalesi sırasında görevini yapmaya çalışan gazetecilerin engellenmesi ve tehdit edilmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

RATED Başkanı Adıyaman'dan kınama

Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Remzi Adıyaman  112 Acil Sağlık ekibinin bir olaya müdahalesi sırasında görevini yapmaya çalışan gazetecilerin engellenmesi ve tehdit edilmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

RATED Başkanı Adıyaman’ın açıklaması şöyle: "Adapazarı Şirinevler Mahallesi’nde 112 Acil Servis Ambulans ekibinin görüntü alan gazetecilere “Çekim yapamazsınız. Müdürümüzün kesin talimatı var” demesi üzerine basın mensupları, “Biz, sizi değil genel çekim yapıyoruz. Ayrıca kamu açık alanda biz görevimizi yapabiliriz” demesi üzerine yaşanan gerginliği ve sonrasında gazeteci arkadaşlarımızın ölümle tehdit edildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.  
Her biri RATED üyesi olan Sabah Gazetesi Sakarya Muhabiri Hüseyin Cumalı, Show TV Sakarya Muhabiri Nurettin Eryılmaz ve Yeni Haber Gazetesi Muhabiri Fuat Koçer, 112 Acil Sağlık Ambulansı’nın bir vakaya müdahalesi sırasında yaşanılan olaylar bizleri derinden üzmüştür.  
Kendileri gibi kamu görevi yapan ve uğradıkları şiddet anlarında hep yanlarında olan basın mensuplarının görüntü almasını ve görevlerini engellemeye çalışan sağlık çalışanlarının bu tutumunun yakışık almadığını düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın uğradığı saldırıyı kınıyoruz. 
Arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken kamu görevi yapanların, işini yapan gazeteci arkadaşlarımıza engel çıkarmadan kendi işlerini yapmaya devam etmelerini öneririz."

AdminAdmin