GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-09-2023 19:37   Güncelleme : 07-09-2023 19:37

'Reklam' var 'hizmet' yok! İşte İmamoğlu belediyeciliği

Haber 7 - 'Hizmet' yerine 'reklam' belediyeciliğini tercih eden Ekrem İmamoğlu, son sel felaketinde de sınıfta kaldı. İstanbul'un her yerine asılan 'Su taşkını sorunlarını çözdük' billboardlarının reklamdan ibaret olduğu ortaya çıktı.

'Reklam' var 'hizmet' yok! İşte İmamoğlu belediyeciliği

    HABER7

İstanbul'da geçtiğimiz gün etkili olan kuvvetli sağanak yağış sele sebep oldu. Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinin etkilendiği yağışta çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Kentte facia yaşanırken, İstanbul'un her yerine 'Su taşkını sorunlarını çözdük' billboardları asan Ekrem İmamoğlu'nun selde can pazarı yaşanan Başakşehir ve Küçükçekmece ilçeleri için yaptığı 'reklamlar' ve yaptığı 'hizmetler' ortaya çıktı. 

4,5 YILDA 3 KİLOMETRE ATIK SU ŞEBEKESİ

Kentteki facianın ardından AKOM'da açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ aracılığıyla İstanbul'a yaptığı yatırımları övdü. İstanbul'un birçok noktasına da "İstanbul'daki su taşkını sorunlarını çözdük" billboardları asan İmamoğlu'nun selden etkilenen Başakşehir'e görevde olduğu 4,5 yılda sadece 3 kilometre alt yapı hizmeti sağladığı tespit edildi. İBB yönetiminin 2019'dan bu yana ilçeye tam olarak 2 bin 933 metre uzunluğunda atık su şebeke hattı yaptığı yaptığı belirlendi.

İSKİ'nin ilçelere göre atıksu şebeke hattı tablosunda belirtilen rakamlarda AK Parti döneminde 2019'da Başakşehir'deki toplam atıksu şebeke hattı 563 bin 162 metre uzunluğundaydı. 


"KÜÇÜKÇEKMECE'DE ALT YAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜK" DİYE REKLAM YAPMIŞ

İstanbul'daki yağıştan etkilenen ve sele teslim olan diğer bir ilçe ise Küçükçekmece'ydi. Hizmet yerine 'reklam' yapmayı tercih eden İmamoğlu, bu ilçe için de özel bir çalışma yapıldığını kendi internet sitesinden yazdı. Ekremimamoglu.com'da "Küçükçekmece'de altyapı sorunlarını çözdük" başlığıyla reklam yapan İBB Başkanının yetersizliği bu ilçedeki çalışmalarla da gözler önüne serildi.
 
İmamoğlu, onlarca evin ve işyerinin sular altında kaldığı Küçükçekmece'ye İSKİ projeleri için toplamda 2.983.305.922 TL yatırım yaptıklarını iddia etti. "Küçükçekmece'de altyapı sorunlarını çözdük" başlığıyla yapılanları anlatan İmamoğlu, ilçeye 48.922 metre atık su hattı, 3200 metre yağmur suyu hattı, 94.256 metre içme suyu hattı, 634 metre dere ıslahı yaptığını öne sürdü. 

İmamoğlu "Küçükçekmece'de altyapı sorunlarını çözdük" başlığıyla yaptığı reklamda şu ifadelere yer verdi;

Küçükçekmece'de İSKİ projelerimiz için toplamda 2.983.305.922 TL yatırım yapıyoruz.
Küçükçekmece'de atık su sorununu çözmek, yaşanan su baskınlarının önüne geçmek, atık su ve yağmur suyu ayrımını yapmak, artan içme suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla; 830. Yan Yol-Garip Dede Türbesi Yolu ve Ayamama Deresi ıslahı gibi önemli ana arter ve mahallerde altyapı çalışmaları yaptık, yapmaya devam ediyoruz.
Altyapı çalışmaları kapsamında;
48.922 metre atık su hattı
3.200 metre yağmur suyu hattı
94.256 metre içme suyu hattı
634 metre dere ıslahı yaptık.

Bölgede su baskınlarını engellemek ve atık suları arıtmak amacıyla Kaynarca Atık Su ve Yağmur Suyu Tünellerinin yapımı, planlanan ve hayata geçirilecek çalışmalarımız arasında.

Bölgedeki mevcut Küçükçekmece Ön Arıtma Tesisi iptal ederek atık suları Ambarlı ve Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerine ileten Ambarlı ve Ataköy atık su tünel imalatlarına devam ediyoruz.

AdminAdmin