SİYASET
Giriş Tarihi : 01-12-2023 15:24   Güncelleme : 01-12-2023 15:26

Rıdvan Duran istifasını sundu

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde adı AK Parti’den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, bugün resmi istifa dilekçesini bakanlığa sundu. Duran, istifasını takiben, bu akşam Adapazarı'na döneceğini ve hemen çalışmalara başlayacağını belirtti.

Rıdvan Duran istifasını sundu

Yerel seçimlerde adaylık için görevden ayrılma süreci bugün bitiyor. Kamu görevlilerinin, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde aday olabilmeleri için bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. 

Bu kapsamda ismi AK Parti’den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, bugün resmi istifa dilekçesini bakanlığa sundu. Duran, istifasını takiben, bu akşam Adapazarı'na döneceğini ve hemen çalışmalara başlayacağını belirtti.

 Rıdvan Duran, "Bugün saat 14:00 itibariyle istifa dilekçemi bakanlığa sundum. Bildiğiniz üzere aday adaylığı başvuruları sona erdi. Ancak benim için aday adaylığı başvurusu aşaması henüz başlamadı. Şu an süreç kapsamında beklemekteyim. Sakarya'ya gelir gelmez AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek ve çalışmalara start vereceğim" dedi.

Öte yandan, AK Parti'de, yerel seçim için belediye başkan adaylarını belirleyecek Aday Tespit Komisyonu'nun, aralık ayının ilk haftası kurulması planlanıyor. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının açıklanması sürecinde, öncelikle İstanbul ve Ankara'nın ardından Sakarya'nın adayının belirlenmesi bekleniyor. Duran'ın adaylık süreci, partinin genel stratejisi ve zamanlaması çerçevesinde ilerleyecek.

EditörEditör