GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-03-2024 11:41

"Sahada yine savaşan bir takım görmek istiyorum"

Hazırlık maçında bugün deplasmanda Avusturya ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, kadroda değişikliklere gideceğini ancak sahada yine savaşan bir takım görmek istediğini söyledi.

Vincenzo Montella, karşılaşmanın oynanacağı Ernst Happel Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Merih Demiral ile katıldı.

Avusturya'da yaşayan Türk vatandaşlarına sevgilerini ileterek sözlerine başlayan İtalyan teknik adam, "Macaristan maçına nazaran tabii ki farklı değişikliler görebilirsiniz. Geçen maçta başlamayan oyuncularla başlamak istiyorum. Ama yine de cesaretli, maçı sonuna kadar kovalayan, yüreğini ortaya koyan takımımızı tekrar görmek istiyorum. Her hocanın isteği son 20 metrede biraz daha isabetli olan tarafta bizim olmamızı istiyorum." ifadelerini kullandı.

Macaristan ve Avusturya'nın farklı tarzda takımlar olduğunu aktaran Vincenzo Montella, "İki farklı takım kurguları farklı ama baskı yemediklerinde yine çok benzer şekilde 3+1 formasyonuyla oyun kurmaya yatkınlar. Bu maç bizim için çok önemli bir test. Son 4 maçta yenilmeyen ve gol yemeyen bir takımdan bahsediyoruz." şeklinde konuştu.

İtalyan teknik adam, EURO 2024 için ideal 11'ini belirlemeye ne kadar yakın olduğu yönündeki bir soruya, "Dürüst olmak gerekirse tahminde bulunmak çok zor. Çok büyük bir futbolcu grubuna sahibiz. Sezon sonu yaklaştığında bazı futbolular neredeyse 60 maç oynamış olacak, o yüzden kendi kafanızda ideal bir 11 modern futbolda yoktur. Çünkü oynanan maçların seviyesi çok farklı. Sadece 11 futbolcu oynamıyor. Hem zihinsel hem fiziksel olarak umarım kimsede sorun olmaz ve ona göre en doğru şekilde kararlarımızı vermeye çalışacağız." şeklinde yanıt verdi.

AdminAdmin