Asayiş
Giriş Tarihi : 02-02-2024 16:52

Sahte Altın Dolandırıcılığı: 3 Kişi Tutuklandı!

Sakarya da dahil olmak üzere 8 ilde kuyumculara sahte altın satarak dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin 8 farklı ilde 25 kuyumcudan 250 bin liralık vurgun yaptıkları öğrenildi.

Sahte Altın Dolandırıcılığı: 3 Kişi Tutuklandı!

Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, altın görünümlü metallerle kuyumcuları dolandıran bir şebekenin izini sürüyordu. Teknik ve fiziki takip sonucunda şebekenin 4 üyesi Ankara, Tokat, Sivas, Çorum, Sakarya, Elazığ, Diyarbakır ve Kars illerinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

A W133486 02

25 Kuyumcu Dolandırıldı!

Şüphelilerin, 12 ayrı olayda 25 kuyumcuya sahte altın satarak 250 bin liralık vurgun yaptıkları belirlendi. Dolandırıcılar, yakalanmamak için farklı kılıklara bürünüyor ve sahte altınları sabıka kaydı olmayan kişiler aracılığıyla satıyordu. Ayrıca, komisyon verdikleri ve sürekli değiştirdikleri kişiler aracılığıyla elde ettikleri paraları aklamaya çalışıyorlardı.

A W133486 01

3 Kişi Tutuklandı!

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer bir kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

EditörEditör