YEREL
Giriş Tarihi : 11-01-2024 18:11

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Açık Veri Portalı, Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi'nde birinci oldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Açık Veri Portalı, Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi'nde uygulama kategorisinde birinci oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Açık Veri Portalı, Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi'nde birinci oldu

Açık Veri ve Teknoloji Derneği tarafından her sene yapılan Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi değerlendirmesinde, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Açık Veri Portalı, yazılım konusunun değerlendirildiği uygulama kategorisinde birinci oldu.

Kısa bir süre önce hayata geçirilen ve 6 organizasyondan 98 veri setinin yer aldığı Açık Veri Portalı, şeffaflık ve katılımcılığı ön planda tutan bir portal olarak adından söz ettirdi.

Şehirdeki birçok farklı veriyi halka erişilebilir hale getiren Açık Veri Portalı'nda coğrafi veriler, yaşam, sağlık, belediye hizmetleri, afet ve acil durum, çevre, kültür sanat, spor ve ulaşım gibi 12 farklı bilgi kategorisi yer alıyor.

Açık Veri Portalı, sadece şehir sakinlerine değil, aynı zamanda geliştiricilere, araştırmacılara ve diğer paydaşlara da kapılarını açıyor. Bu sayede, Sakarya'nın verileri kullanılarak yeni uygulamalar geliştirilebilir, araştırmalar yapılabilir, şehrin gelecekteki projeleri daha da iyileştirilebilir, şehir sakinlerinin katılımı teşvik edilebilir ve şehirdeki yaşam kalitesi artırılabilir.

Açık Veri Portalı'nın birinciliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin şeffaflık ve katılımcılık konusundaki çalışmalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

EditörEditör