GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2024 15:44

"Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Fotoğraf Sanatçısı Naci Sevinç'i 27. Yılında Anma Sergisiyle Onurlandırdı"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, "ahde vefa" etkinlikleri çerçevesinde, fotoğraf sanatına büyük katkı sağlamış olan "ustaların ustası" Naci Sevinç'i anma sergisiyle andı. Sakarya'nın tarihine iz bırakan fotoğraf sanatçısı, "27. Yılında SAGÜSAD" isimli sergide, 54 farklı fotoğraf karesi ve dokunaklı anılarla saygıyla anıldı.

Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Ocak Ayı Kültür Takvimi'nde yer alan etkinlik, Ofis Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türkiye Fotoğraf Federasyonu ve Sakarya Güzel Sanatlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen sergide, Naci Sevinç ve diğer sanatçıların eserleri, 47 fotoğraf sanatçısı ve 7 ressamın imzasını taşıyan 54 farklı eserle bir araya geldi.

Ustaların Ustası Naci Sevinç’in Hatırasını Fotoğraf Kareleriyle Yaşattılar 4

Sergide, Sakarya'nın dört bir yanında kaydedilmiş, övgüye değer karelerle birlikte Naci Sevinç ve diğer sanatçılara ait hatıralara odaklanıldı. Usta fotoğrafçının öğrencileri ve sevenleri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Programın açılışında konuşan SAGÜSAD Dernek Başkanı Ünal Dabak, Sakarya'da fotoğraf sanatının öncülerinden olan Naci Sevinç'in anısını yaşatmanın önemine vurgu yaptı.

Ustaların Ustası Naci Sevinç’in Hatırasını Fotoğraf Kareleriyle Yaşattılar 3

Sergi, Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlenen kurdele kesimiyle resmi olarak açıldı ve Sakarya halkının ziyaretine sunuldu. Sanatseverler, Naci Sevinç'in fotoğraf alanındaki mirasına duyulan saygıyı sergi üzerinden bir kez daha hissedebildiler.

EditörEditör