GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-01-2024 16:01

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden "Karagöz Göklerde" etkinliği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, geleneksel Türk sanatlarından biri olan gölge oyunu Karagöz'ü çocuklarla buluşturuyor. "Karagöz Göklerde" isimli etkinlik, şehrin dört bir yanındaki ilkokullarda sahneleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden

Etkinliğin son adresi Söğütlü ve Geyve oldu. Bu hafta sonu Söğütlü Fındıklı İlkokulu, Geyve Özel Eğitim Okulu ve Geyve Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri Karagöz ve Hacivat ile buluştu. 200'den fazla ilkokul öğrencisi eğlenceli gösteride kahkahalara boğulurken keyifli vakit geçirdi.

Karagöz Göklerde" Sakarya'nın her yerinde - Haberizlenim

Seçkin Bayramoğlu'nun hazırlayıp sunduğu etkinlikte, Karagöz ve Hacivat, çocuklara milli ve manevi değerleri aşılıyor. Örf-adetleri, gelenek ve görenekleri anlatan etkinlik, minikleri eğlendirirken bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Karagöz Göklerde” Sakarya'nın her yerinde - Sakarya'nın Haber Kaynağı

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Seçkin hocamız tarafından sergilenen 'Karagöz Göklerde' gölge oyunu ve daha fazlası 16 ilçemizde ilkokul öğrencileri ile buluşmaya devam edecek. Düzenleyeceğimiz etkinliklerle ocak ayını dolu-dolu geçireceğiz. Tüm Sakaryalı sanat dostları davetlimizdir" denildi.

AdminAdmin