GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2023 23:40

Sakarya Chery'nin kuracağı fabrikaya talip!

14 yıl sonra yeniden Türkiye'de üretim yapmayı düşünen Çinli otomobil devi Chery, bakanlıklarla görüşmeye başladı. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya’nın bu yatırıma talip olduğunu açıkladı.

Sakarya Chery'nin kuracağı fabrikaya talip!

Chery'nin Karasu'da otomobil fabrikası kurma hayali, 2009 ile 2011 yılları arasında Sakarya'yı büyük bir heyecana sürüklemişti. Ancak beklenen bu yatırım, "Biz yokuz" diyerek geri çekilmesiyle son bulmuştu.

Çinli otomobil devinin yıllar sonra Türkiye'de fabrika kurmak için bakanlık düzeyinde görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Bakanlık düzeyindeki görüşmeleri yakından takip ettiklerini belirten SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Markanın 2009 yılında da Sakarya’da yatırımı için girişimleri olmuş ancak vazgeçilmişti. Son zamanlarda yurtiçi piyasada ciddi şekilde yer edinen ve vatandaşlarımız tarafından da rağbet görmesi ülkemizde yatırımı avantajlı kılıyor. Sakarya da bu yatırıma taliptir! Sakarya’mız yıllık 4 milyar doları aşan otomotiv ihracatı ile ülkenin en büyük 4. Otomotiv ihracatçı şehridir. Savunma sanayi, treyler, otobüs gibi sektörlerde lider şehirlerden biridir. Sakarya’mızın sahip olduğu konumu, otomotiv alanındaki engin tecrübesi, altyapısı ve yerleşik yardımcı sanayisi, beşeri sermayesi ile bu yatırım için güvenli bir limandır. Yatırım görüşmelerini gerçekleştiren yetkililere açık davetimizdir.” İfadelerini kullandı.

ALTUĞ TESLA’YA DA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika ziyareti sırasında, Elon Musk'la gerçekleştirdiği buluşmada Tesla'nın yedinci fabrikasının Türkiye'de kurulmasını önerdiği belirtilmişti. Bu gelişme üzerine Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, sosyal medya aracılığıyla Musk'a hitaben "Eğer Tesla'nın Türkiye'deki fabrikasını kurmak istiyorsanız, Sakarya olarak biz hazırız" mesajını paylaşmıştı.

EditörEditör