EKONOMİ
Giriş Tarihi : 12-01-2024 12:56

Sakarya esnafı nefes almak istiyor: "Bağ-Kur primleri 7200 güne eşitlenmeli"

Bu başlık, haberin içeriğini açıklayan ve dikkat çekici bir şekilde yazılmıştır. Haberin konusu olan esnaf ve Bağ-Kur primleri kelimeleri başlıkta yer almaktadır. Ayrıca, başlık haberin içeriğinde yer alan "nefes almak istiyor" bilgisini de içermektedir. Bu bilgiler, haberin Google arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olacaktır.

Sakarya esnafı nefes almak istiyor:

Sakarya Fotoğrafçılar, Ressam ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Cevat Davulcu, yeni yıla yeni umutlarla girdiklerini belirterek esnafa yönelik düzenlemelerin hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

Davulcu, "2023 yılı yaşadığımız birçok acıyla geride kaldı. Geride bıraktığımız yılda zorla da olsa ayakta kalan esnafımız yeni yılda geleceğe daha güvenli bakmak istiyor. Her esnaf kesiminin ortak beklentisi ivedilikle yapılacak olan düzenlemelerdir. Buna göre öncelikle vergi oranlarında değişiklik, esnafın özel bankalardan krediye rahat ulaşımı, sicil affının tesis edilmesi, esnafa yönelik sağlanacak uzun vadeli veya sıfır faizli destek kredilerin verilmesi ve emeklilik hakkı gibi birçok beklentimiz bulunuyor" dedi.

ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK için geri sayım! 2023 Bağkur prim gün sayısı ne  kadar, kaç oldu? Esnaf Bağkur prim gün sayısı eşitlendi mi? -

Davulcu, esnafın en önemli beklentisinin Bağ-Kur primlerinin SGK ile eşitlenmesi olduğunu belirterek, "Esnafımız haklı olarak SGK ile Bağ-Kur primlerinin 7 bin 200 güne eşitlenmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce esnafın prim günlerinin 7 bin 200 gün çekileceği yönünde sözü vardı. İlgili bakanlıkların bu konuda çalışma yaptığını öğrendik ve heyecanımız arttı. Yeni yılda öncelikli olarak bu isteğin yerine getirilmesi zor günler geçiren esnafımıza moral olacaktır" dedi.

2024 yılının esnafın yılı olmasını istediklerini vurgulayan Davulcu, "Pandemi, ekonomik dalgalanmalar, fiyat artışları ve girdilerin artması nedeniyle esnafımız zor yıllar geçirmiştir. Yeni yıla yeni umutlarla giren esnafımız, yaşam standartlarının yükseldiği, hak ettiğini alabildiği ve isteklerinin karşılandığı bir yıl olmasını canı gönülden temenni etmektedir. Devletimizden isteğimiz daha fazla beklenmeden esnafımızın nefes alacağı düzenlemeleri hayata geçirmesidir" açıklamasında bulundu.

Küçük esnafın prim gün ödeme sayısı 7200'e indiriliyor, düzenleme kimleri  kapsayacak?

AdminAdmin