Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'nın Erenler ilçesinde bulunan yerleşkesi, 17 Ağustos 1999 depreminden önce inşa edilmiş ve günümüz yönetmeliklerine aykırı olduğu için yenilenmesi planlanıyor.
Bu kapsamda, 2019 yılında Adapazarı Karaman Mahallesi'ndeki 43 dönümlük hazine arazisine İl Jandarma Komutanlığı ile Adapazarı ve Serdivan İlçe Jandarma Komutanlıklarının inşa edilmesi planlanmış ancak daha sonra bu düşünceden vazgeçilmişti.
2023 yılında İl Jandarma Komutanlığı merkez binasının yenilenmesi için 3 kez ihale açıldı ancak bu ihaleler ya katılım olmaması ya da tekliflerin ödeneğin üzerinde olması sebebiyle iptal edildi.
Bu gelişmeler üzerine, Sakarya Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı'nın geçici olarak sağlam bir binaya yerleştirilmesi için pansuman çözüm arayışına girdi.
Bu kapsamda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden Sakarya İl Göç İdaresi'ne tahsisi için talep edilen 15 Temmuz Camili Mahallesi'ndeki sarı iş merkezinin İl Jandarma Komutanlığı tarafından kullanılabilmesi için değerlendirilmeye alındı.
Büyükşehir meclisi, iş merkezinin Sakarya İl Göç İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere Sakarya Valiliğine tahsisi için aralık ayındaki toplantısında Başkan Ekrem Yüce'ye yetki vermişti.
İçerisinde 77 iş yeri bulunan iki bloktan oluşan iş merkezinin tahsis süreci devam ederken, Sakarya Valiliği buranın İl Jandarma Komutanlığı tarafından kullanılmasını değerlendiriyor.
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşen Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, bu düşünceyi Bakan Yerlikaya ile paylaştı.
Bakanlığın olumlu yaklaştığı çalışmayla ilgili önümüzdeki günlerde kesin bir karar verilmesi ve Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'nın yeni bina yapılana kadar geçici olarak 15 Temmuz Camili Mahallesinde faaliyet göstermesi bekleniyor.




























