YEREL
Giriş Tarihi : 08-09-2023 22:59

Sakarya polisi kapora dolandırıcılarının peşinde

Mart ayında internetteki ilan üzerinden satın almak istediği araç için kapora ödedikten sonra devir işlemi için Sakarya'ya gelen mağdurun başvurusu üzerine başlayan operasyon Sakarya'dan ülke geneline yayıldı. Sakarya Polisi "Sazan sarmalı" olarak bilinen yöntemle , 17 araç satışından 15 milyon lira ve 23 kapora dolandırıcılığı üzerinden de yine milyonlarca lira vurgun yapan şebekenin peşine düştü.

Sakarya polisi kapora dolandırıcılarının peşinde

Alınan bilgiye göre operasyonun başlamasına sebep olan olay mart ayında meydana geldi.

Dolandırıcılar; internetteki bir araç alım-sitesinde Sakarya'dan konulan "satılık araç" ilanını birebir ancak farklı fiyatla başka bir sitede paylaştı. 

Aracı almak için ilana başvuran ve kapora ödeyen mağdur ise dolandırıldığını Sakarya'ya devir işlemi yapmak için geldiğinde anladı. 

Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun ardından çok yönlü soruşturma başlatıldı. 

"Sazan sarmalı" olarak tanımlanan yöntemle ilgili geniş çaplı çalışmanın düğmesine basıldı. 

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğinin yürüttüğü operasyon kapsamında yaklaşık 5 ay boyunca teknik ve fiziki takip yapıldı.  Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen verilere dayanılarak aralarında hesaplarını da kullandıran kişilerin de olduğu toplam 14 şüpheli tespit edildi.

Çetenin 6 aylık süreçte ülke genelinde hem satıcı hem de alıcıları hedef aldığı, 17 araba dolandırıcılığı yaparak bu sistemle yaklaşık 15 milyon TL civarında kazanç elde ettikleri ve ayrıca 23 tane de araba satışında kapora dolandırıcılığı gerçekleştirildiği tespit edildi.

AdminAdmin