GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2024 16:13

Sakarya, Şehrin İkinci Güneş Enerji Santrali İçin Saha Çalışmalarına Hız Kazandırıyor!"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir enerji projelerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Pamukova'da inşa edilecek şehrin ikinci güneş enerji santrali için yapılan sondaj çalışmaları tamamlandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında, 48 bin metrekarelik alanda konumlanacak güneş enerji santrali için zemin örnekleri alındı.

Sakarya, Şehrin İkinci Güneş Enerji Santrali İçin Saha Çalışmalarına Hız Kazandırıyor!

Zemin uygunluğunun doğrulandığı alanda toplam 6 bin 408 güneş paneliyle güneş enerjisi üretilecek. Bu projenin hemen öncesinde 2023 yılında hizmete giren ve 55 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Karaman Güneş Enerji Santrali'nin ardından Pamukova Güneş Enerji Santrali, Sakarya'nın ikinci güneş enerji santraline ev sahipliği yapacak.

Şehrin Ikinci Güneş Enerji Santralinde Saha Çalışmaları Sürüyor 3Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Pamukova İsabalı Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz zemin etüt sondaj çalışmalarını tamamladık. Pamukova Güneş Enerji Santrali Projesi ile şehrimizin enerji ihtiyacına çevreci bir yaklaşımla katkı sağlıyoruz. Saha çalışmalarına başlayarak projemizi bir adım daha ileri taşıyoruz. Yenilenebilir enerji alanında öncü olma hedefimizle, Sakarya için tasarruf ve çevreci projelerimize devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Şehrin Ikinci Güneş Enerji Santralinde Saha Çalışmaları Sürüyor

EditörEditör