SİYASET
Giriş Tarihi : 05-02-2024 17:10   Güncelleme : 06-02-2024 00:11

Sakarya Siyasetinde BBP Bombası:

Sakarya'da 31 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde BBP'den dikkat çeken bir hamle geldi. BBP, daha önce açıkladığı Ferizli Belediye Başkan Adayı İsmail Kudu'yu geri çekerek AK Parti'den aday adayı olan ve sevilen isim Ahmet Soğuk'u aday gösterecek.

Sakarya Siyasetinde BBP Bombası:

BBP Sakarya'da Hamlelerine Devam Ediyor:

Yerel seçimler öncesinde Sakarya'da dikkat çeken hamlelere imza atan BBP, daha önce Erenler'de Şenol Dinç, Hendek'te İrfan Püsküllü gibi AK Parti ve MHP'den aday adayı olup gösterilmeyen isimleri aday göstermişti.

Ferizli'de Eski Başkan Aday Gösteriliyor:

BBP'nin Ferizli'de ise daha önce adaylığını ilan ettiği İsmail Kudu'yu geri çekerek, 2009-2014 yılları arasında AK Parti'den Ferizli Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Soğuk'u aday göstereceği öğrenildi. Soğuk'un adaylığı, AK Parti'nin mevcut Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'yu tekrar aday göstermesinin ardından BBP ile anılmaya başlamasıyla gündeme geldi.

Ahmet Soğuk Kimdir?

1989 yılında Refah Partisi Ferizli İlçesi Başkanı olarak siyasete başlayan Soğuk, 1999-2004 yılları arasında Sakarya İl Genel Meclisi'nde görev aldı. AK Parti'nin kurucu üyelerinden olan Soğuk, 2009 yılında AK Parti'den Ferizli Belediye Başkanı seçildi ve 5 yıl görev yaptı. 2023 yerel seçimleri için AK Parti'den aday adayı olan Soğuk, parti tarafından aday gösterilmeyince BBP ile anlaşmaya vardı.

EditörEditör