GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2024 10:58

Sakarya Trafik Jandarması Denetimlerini Arttırıyor

Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması amacıyla kararlılıkla denetimlerine devam ediyor.

Sakarya Trafik Jandarması Denetimlerini Arttırıyor

2024 yılı Şubat ayı içerisinde toplam (127.510) araç kontrol edilirken, (773) araç ile (234) sürücü trafikten men edildi.

Denetimler sonucunda uyuşturucu veya alkollü şekilde araç kullandığı tespit edilen (52) sürücünün belgelerine geçici süreyle el konuldu.

Şubat ayında ilimiz Jandarma sorumluluk sınırlarında toplam (27) maddi hasarlı, (16) yaralamalı ve (1) ölümlü olmak üzere (44) trafik kazası meydana geldi. Maalesef, bu kazalarda (1) vatandaşımız hayatını kaybetti, (26) vatandaşımız ise yaralandı. Kazaların aşırı hız, hatalı sollama, kavşaklarda geçiş kurallarına uymama ve alkollü araç kullanma gibi sürücü kusurlarından kaynaklandığı belirtildi.

Trafik güvenliği ve vatandaşların can ve mal emniyetinin sağlanması için alınan tedbirler arttırılarak, vatandaşların desteğiyle kararlılıkla sürdürülecek. Trafik kurallarına uyan ve düzenin sağlanmasına katkı sağlayan vatandaşlara teşekkür ediliyor.

Sürücülerin daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları ve kural ihlali yapanları ihbar etmeleri önemle vurgulandı.

EditörEditör