GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-04-2024 11:47

Sakarya Trafik Jandarması Timleri denetim ve eğitim faaliyetlerini artırdı

Sakarya'da Mart ayında trafik denetimleri kapsamında 126 bin araç kontrol edildi, 626 araç trafikten men edildi, 157 sürücüye ceza verildi, 13 sürücünün ehliyeti alındı. Trafik bilincini artırmak için 2 bin 761 öğrenci ve 924 sürücüye eğitim verildi. Buna rağmen 75 trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi yaralandı. Kazaların başlıca sebepleri aşırı hız, hatalı sollama, kavşaklarda geçiş kurallarına uymama ve alkollü araç kullanma olarak belirlendi.

Sakarya Trafik Jandarması Timleri denetim ve eğitim faaliyetlerini artırdı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, 2024 yılı Mart ayı boyunca trafik güvenliğini sağlamaya yönelik denetimlerini aralıksız sürdürdü. Bu kapsamda toplam 126 bin 946 araç kontrol edildi.

Denetimler sonucunda; 626 araç trafikten men edildi, 157 sürücüye trafikten men cezası uygulandı, Uyuşturucu veya alkollü şekilde araç kullandığı tespit edilen 13 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Ayrıca, trafik bilincini artırmak amacıyla 43 okulda 2 bin 761 öğrenciye ve 51 faaliyette 924 sürücüye genel trafik ve güvenli sürüş eğitimleri verildi.

Tüm bu çabalara rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle Mart ayı içerisinde 75 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 3 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi yaralandı. Kazaların başlıca sebepleri ise aşırı hız, hatalı sollama, kavşaklarda geçiş kurallarına uymama ve alkollü araç kullanma olarak belirlendi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır." denildi.

AdminAdmin