EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-02-2024 16:26

Sakarya Üniversitesi Dergileri İndekslerde Yükselişte!

Sakarya Üniversitesi bünyesinde yayınlanan bilimsel dergiler, son zamanlarda indeks basamaklarında hızlı bir yükselişe geçti. Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü'nün yürüttüğü çalışmalarla 5 dergi daha uluslararası DOAJ (Directory of Open Access Journals) indeksine kabul edildi.

Sakarya Üniversitesi Dergileri İndekslerde Yükselişte!

DOAJ'da Taranan Dergi Sayısı 5'e Yükseldi

Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü bünyesinde yayın faaliyetlerini sürdüren Sakarya Tıp Dergisi ve İşletme Bilimi Dergisi, DOAJ indeksinde taranmaya başlayan son iki dergi oldu. Daha önce DOAJ'da taranmaya başlayan Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Dergisi, Sakarya Üniversitesi Holistik Sağlık Dergisi ve Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi ile birlikte Sakarya Üniversitesi'nde DOAJ'da taranan dergi sayısı 5'e yükseldi.

Hedef: Ulusal ve Uluslararası Üst Düzey İndekslerde Kabul Görmek

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Akyiğit, Koordinatörlüğün amacının, Sakarya Üniversitesi'nde yayınlanan veya yayın hayatına yeni başlayacak olan bilimsel dergilerin yayın kalitelerini yükseltmek ve ulusal/uluslararası üst düzey indekslerce kabul görmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Akyiğit, "Üniversitemiz araştırma üniversitesine aday olmuştur. Bilimsel çalışmaların yayınlandığı dergiler bu kapsamda önem arz etmektedir. Bizler de bu amaca katkı sağlamak için Üniversitemiz bünyesinde çıkan bilimsel dergilerin yayın kalitelerini sürekli geliştirerek ulusal ve uluslararası indekslerde taranmaları için yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz." dedi.

Son Bir Yılda Kayda Değer Başarılar

Son bir yılda 5 derginin Erih Plus, 13 derginin EBSCO tarafından taranmaya başladığını vurgulayan Prof. Dr. Akyiğit, 3 derginin DOAJ, 5 derginin ESCI, 2 derginin SCOPUS, 9 derginin TR Dizin, 4 derginin ise Erih Plus indeks süreç başvurularının yapıldığını ve sonuçların beklendiğini de sözlerine ekledi.

EditörEditör