GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 14:19

Sakarya ve Bölgesini Yağmur Seli Tehlikesi Bekliyor!

Sakarya ve çevresi, sıcak günlerin ardından serin ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Özellikle Sakarya ve çevresinde beklenen yağışın şiddeti dikkat çekiyor. Halkın, ani su baskınlarına karşı tedbirli olması önem taşıyor.

Sakarya ve Bölgesini Yağmur Seli Tehlikesi Bekliyor!

Yağmur Seli Tehlikesi:

Meteoroloji'nin uyarılarına göre, kuvvetli yağışlarla birlikte su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Yetkililer, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor.

Yüksek Rakımlarda Kar Yağışı:

1000 m rakım üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor. Bu durum, sürücülerin ve doğa tutkunlarının dikkatli olmasını gerektiriyor. Yolculuk öncesi gerekli önlemlerin alınması ve karayollarının güncel durumunun takip edilmesi öneriliyor.

Şiddetli yağışlara "yağmur suyu hasadı"yla tedbir önerisi

Önlemler:

Vatandaşlar, sel riski olan bölgelerden uzak durmalı ve su baskını ihtimaline karşı tedbirli olmalıdır.

Araç sürücüleri, yağışlı havalarda dikkatli ve tedbirli araç kullanmalı, sel riski olan bölgelerden kaçınmalıdır.

Yetkililer, vatandaşları Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden ve resmi sosyal medya hesaplarından güncel hava durumu bilgilerini takip etmeye çağırdı.

EditörEditör