Birliğin kuruluş genel kurulu, 25 Mart 2026 tarihinde 18 meslek örgütünün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
YÖNETİM KADROSU BELİRLENDİ
Genel kurulda yapılan seçim sonucunda birliğin yürütme kurulu oluşturuldu. Buna göre, dönem sözcülüğüne Sakarya Barosu Başkanı Av. Musa Adıyaman seçildi.
Yürütme kurulu sözcü yardımcılığı görevine Sakarya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Alper Alpay, genel sekreterliğe Sakarya SMMM Odası Başkanı Mali Müşavir Erdinç Atalay getirildi.
Kurul üyeliklerine ise İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Semih Uçar ile Sakarya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Gökhan Uzel seçildi.
SAKARYA İÇİN ORTAK AKIL VURGUSU
Birlik adına açıklama yapan Sakarya Barosu Başkanı Musa Adıyaman, “Sakarya’da faaliyet gösteren akademik meslek kuruluşları olarak, ortak değerler ve hedefler etrafında bir araya gelerek Sakarya Akademik Meslek Örgütleri Birliği’ni kurmuş bulunuyoruz. Birliğimiz; meslek kuruluşları arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmeyi, sahip olduğumuz bilimsel bilgi ve birikimi kamu yararına sunmayı ve insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü ile bilimsel yaklaşım ilkeleri doğrultusunda çalışmalar yürütmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda merkezi ve yerel yönetimler, üniversiteler, kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarıyla güçlü bir iletişim ve iş birliği ağı kurarak; sağlıklı insan, sağlıklı toplum, sağlıklı kent ve sağlıklı çevre hedefleri doğrultusunda Sakarya’ya katkı sunmayı hedeflemektedir. Kuruluşumuzu kamuoyunun bilgisine sunar, tüm paydaşları ortak akıl ve bilimsel yaklaşım temelinde iş birliğine davet ederiz” dedi.




























