GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-02-2024 15:44   Güncelleme : 09-02-2024 15:54

"Sakarya'da 80 Metre Yükseklikteki Yüksek Gerilim Hatlarına Ateş Açıldı, SEDAŞ Ekiplerinden Nefes Kesen Onarım Çalışması"

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Salihiye Mahallesi'nde, kimliği belirsiz kişiler tarafından 80 metre yükseklikten yüksek gerilim hatlarına ateş açılması sonucu oluşan hasar, SEDAŞ'a bağlı dağcılık eğitimi almış ekipler tarafından nefes kesen bir çalışma ile onarıldı. Yüksek voltajlı enerji nakil hatlarının düğün veya sevinç gösterilerinde hedef alınması sonucu meydana gelen hasar, uzman dağcı ekipleri tarafından saatler süren bir çalışma ile giderildi.

Olay yerine ulaşan SEDAŞ ekipleri, 50 metre yükseklikte havadan geçen tellerdeki hasarı tespit ederek, onarım çalışmasına başladı. Yüksek gerilim hatlarının güvenliği için önemli bir görev üstlenen ekipler, kopma olasılığına karşı güçlendirme çalışmalarını da gerçekleştirdi.

Sakarya'nın enerji nakil altyapısına yönelik yapılan bu saldırı, güvenlik tedbirlerinin artırılması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. SEDAŞ yetkilileri, olayın hemen ardından yapılan müdahalenin ardından enerji hatlarının normal işleyişine döndüğünü ve güvenliğin sağlandığını belirttiler.

Köprüde nefes kesen çalışma: 80 metre yükseklikte zorlu mesai | İstanbul  Haberleri

EditörEditör