GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2024 16:01

Sakarya'da Afet Bilinci Artıyor: Güneşler Afet Eğitim Merkezi ve İtfaiye Binası Tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Güneşler Afet Eğitim Merkezi ve İtfaiye Binası tamamlanmak üzere. Dumanlı kaçış simülasyonları, sanal gerçeklik bölümleri ve fay kırılım modülleri ile donatılmış bu merkez, Sakarya'da afet bilincini en üst seviyeye çıkaracak.

Sakarya'da Afet Bilinci Artıyor: Güneşler Afet Eğitim Merkezi ve İtfaiye Binası Tamamlanıyor!

Merkez Neler Sunacak?

11 bin 550 metrekarelik alan üzerine kurulu olan merkezde, olası afet durumlarında hayati önem taşıyan insan gücünün eğitilmesi için gerçekçi tatbikatlar yapılabilecek. 2 katlı binada deprem, mutfak yangını ve dumanlı alanlardan kaçış simülasyonları yer alacak.

Sakarya'da İlk Kez:

Sakarya'da ilk kez "simülasyon" ve "sanal gerçeklik" teknolojileri bu merkezde kullanılacak. Video setleri, acil durum telefon ihbar simülasyonları, bilgilendirme ve test aşamaları ile binlerce kişiye olası bir afet anında ne yapmaları gerektiği öğretilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Güneşler Afet Yönetimi Eğitim Merkezi'ni  İnşa Ediyor - Son Dakika

Fay Kırılım Modülü:

Fay kırılım, bina salınım ve zemin sıvılaşma eğitim modülü de afet bilincine önemli bir katkı sağlayacak. Merkezde afet ekipmanlarının kullanımı da canlı tatbikatlarla öğretilecek.

Sakarya Her An Afete Hazır Olacak:

Güneşler Afet Eğitim Merkezi ve İtfaiye Binası'nın tamamlanmasıyla birlikte Sakarya, afetlere karşı daha da hazırlıklı hale gelecek. Merkezde düzenlenecek eğitim ve tatbikatlar ile Sakaryalılar, olası afetlere karşı bilinçli ve donanımlı bir şekilde mücadele edebilecekler.

EditörEditör