GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-01-2024 13:27

Sakarya'da Bakkal ve Bayilere Satış Belgesi Uyarısı: İşlem Süresini Kaçırmayın

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, 2024 yılı için tütün, alkol ve nargile satış belgeleri ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Akdardağan, tütün, tütün mamulleri ve alkollü içkiler satışında kullanılacak belgelerin ücret bedellerinin belirlendiğini açıkladı ve esnafları belge alım sürecine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Sakarya'da Bakkal ve Bayilere Satış Belgesi Uyarısı: İşlem Süresini Kaçırmayın

aşkan Akdardağan, bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen tütün, alkol ve nargile satış belgelerinin ücret bedellerinin Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi. Bu belgelerin önemine vurgu yapan Akdardağan, "Oda olarak üyelerimizin satış belgesi işlemlerini 28 Mart 2024 Perşembe günü mesai bitimine kadar yapacağız. Bakanlığın başvuru süresi ise 1 Nisan 2024 Pazartesi günü sona erecektir" dedi.

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası

Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içkiler satışında kullanılacak belgelerin bedellerini de açıklayan Başkan Akdardağan, "TAPDK tarafından belirlenen bedeller, büyükşehir belediyesi sınırları içinde 45 bin 657 lira, ilçe merkezlerinde 1552 ila 2348 lira arasında değişiyor. Esnaflarımız bu bedelleri belirtilen tarihlere kadar kurum sicil numaralarını beyan etmek suretiyle TAPDK hesabına yatırarak satış sürelerini uzatabilirler" şeklinde konuştu.

Başkan, özellikle belirtilen tarihleri aşmamaları konusunda esnafları uyararak, "Belirtilen süre içinde uzatım bedellerini yatırmayanların belgeleri Nisan 2024’de sona erecektir. Bu tarihten sonra ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde 4733 sayılı kanunun gereğince idari para cezası uygulanacaktır" dedi.

Başkan Akdardağan, işlem yaptırmak isteyen esnafların sadece TAPDK ruhsatının aslını getirmelerinin yeterli olacağını belirterek, "Odamız, üyelerimize belge alım sürecinde 28 Mart 2024 Perşembe mesai bitimine kadar yardımcı olacaktır" dedi.

EditörEditör