GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-01-2024 13:34

Sakarya'da bakkallara hijyen eğitimi

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, üyeleri için hijyen eğitimi düzenledi. Erenler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden eğitimci Sacide Ersoy tarafından verilen eğitimde, işyerlerinde uyulması gereken kurallar ve hijyenin önemi anlatıldı.

Sakarya'da bakkallara hijyen eğitimi

Eğitimin açılışında konuşan Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, hijyenin önemine vurgu yaptı. Akdardağan, "Hijyen deyip normal göremeyiz. Bu konuyu yüzeysel olarak asla geçiştiremeyiz. Bunun örneğini geçmişte yaşadığımız pandemide gördük, şimdi de yaşanan mevsimsel hastalıklarda da görüyoruz. Sağlık her şeyin başıdır düşüncesinden hareketle böyle bir eğitim düzenlemeyi uygun bulduk. Zaten belirli aralıklarla bu tür rutin eğitimlerimizi yapıyoruz. İşyerlerimizde önce hijyen ve temizlik demeliyiz. Bulaşıcı hastalıklara karşı öncelikli tedbir kişisel hijyenimiz ve sonrasında dükkanlarımızın temizliğidir" dedi.

Bakkallara hijyen eğitimi - YENİ SAKARYA GAZETESİ

Eğitimde, işyerlerinde kullanılan malzemelerin temizliği, gıda ürünlerinin saklama koşulları, kişisel hijyen kuralları gibi konular ele alındı. Eğitime katılan bakkal esnafı, verilen bilgilerden memnun olduklarını dile getirdiler.

AdminAdmin