YEREL
Giriş Tarihi : 13-01-2024 15:13

Sakarya'da Filistin'e destek, İsrail'e lanet eylemi

Sakarya'da faaliyet gösteren 70'ten fazla STK, "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" etkinliği düzenledi. Adapazarı Kültür Merkezi önünde düzenlenen etkinlikte, STK'lar adına açıklama yapan Hak İş Federasyonu Sakarya Şubesi Başkanı Mesut Gökdemir, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını ve Pençe Kilit Harekatı'nda şehit olan Mehmetçikleri kınadı.

Sakarya'da Filistin'e destek, İsrail'e lanet eylemi

Gökdemir, açıklamasında şunları kaydetti:

"Dün gece aldığımız acı haber ile Ülkemiz sınırlarında barışı ve huzuru sağlamak için “Emperyalizme, Terör örgütleri ve uzantılarına karşı yürütülen Pençe Kilit Harekatı Bölgesinde maalesef 9 vatan evladı Mehmetçiğimiz şehit düşmüştür. Verdiğimiz Vatan Savaşında PKK terör örgütüne büyük darbeler vurulmuş ve vurulmaya devam etmektedir. Artık yok olma noktasına gelen Bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına karşı mücadelemizi sınırlarımız içinde ve dışında kararlılıkla sürdürecek, son terörist bertaraf edilene kadar durmayacağımızı herkes görecektir. Geçmişten günümüze Vatanımızın nefsi müdafaası uğruna Şehadete yürüyen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar dileriz."

Ekran Görüntüsü 2024 01 13 150447

Gökdemir, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarına da değinerek, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısının 99. gününde, 22 bin 438 Filistinli kardeşimiz katledildi, 53 bin kardeşimiz ise yaralı bir şekilde derme çatma çadırlarda tedavi görmek için beklemekte. Dünyanın gözleri önünde savaş suçu işleyen bu terör şebekesi Gazze Şeridi'nde sivillere ait konutların yüzde 61'inin yıkıma uğrattı. 52 bin konut yerle bir olurken, kısmi ve çeşitli şekillerde hasar görenlerle birlikte saldırılarda tahrip olan bina sayısı 305 bin olmuştur." ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail devletinin 'tam abluka' kararıyla, Gazze'yi Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi haline getirdiğini vurgulayan Gökdemir, "Elektrik, su, gıda, ilaç, yakıt gibi temel insani ihtiyaçların Gazze'ye girişini engelleyen terör devleti İsrail, internet hatlarını da keserek Gazze'nin dünya ile bağlantılarını da koparmaktadır. Hiçbir kutsalı ve ahlakı olmayan, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden soykırım yapan terörist İsrail devletini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 01 13 150435

Gökdemir, açıklamasının sonunda, "Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail'in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve Siyonist İsrail Devletinin Netenyahu başta olmak üzere bütün yöneticilerinin uluslararası savaş suçluları mahkemesinde yargılanmalıdır." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin