GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-01-2024 15:56

Sakarya'da "Gazze'ye Hayat Olmak" söyleşisi: "Boykot ve zulmü haykırmak hepimizin görevi"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak Ayı Kültür Takvimi kapsamında "Gazze'ye Hayat Olmak" isimli söyleşi düzenlendi. Söyleşiye yazar Aykut Ertuğrul ve yazar Zeki Bulduk katıldı.

Sakarya'da

Söyleşide, Filistin'de devam eden zulüm ve soykırımla ilgili topluma bilinç katacak konulara dikkat çekildi. Yazar Aykut Ertuğrul, boykotun önemine dikkat çekerek "Bir hikâye her şeyi değiştirebilir" fikri üzerinde durdu.

Nehir Çikolata Evi’nde Mesele Filistin’di “Gazze’de Soykırım Belgeleniyor” 4

Moderatörün "Gazze için ne yapabilirsiniz?" sorusunu cevaplayan Aykut Ertuğrul, "Mahmut Derviş'in bir sözü var. Şiir atomu durduramaz ama pilotun fikrini değiştirir. Pilotun ve benzeri karar verici zalimlerin fikrini değiştirmek basit bir şey değil. Görevimiz boykot yapmak ve oradaki katliamı dilimiz döndüğünce söylemektir. Hikayeler toplumların, milletlerin, devletlerin kültüründe vazgeçilmez bir yere sahip. Bir hikâye, her şeyi değiştirebilir" dedi.

Nehir Çikolata Evi’nde Mesele Filistin’di “Gazze’de Soykırım Belgeleniyor”

Moderatör Zeki Bulduk ise, "Gazze'de, Batı'nı bize yalan söylediğini gördük. İsmet Özel'in söylemiyle insan hakları değil, yahudi hakları oluyor söz konusu. Gazze'de canlı bir şekilde soykırım belgeleniyor. Bosna Hersek, Afganistan başta olmak üzere birçok ülkede 5-10 yılda belgelenen soykırım, Gazze'de anında belgeleniyor" ifadelerini kullandı.

Söyleşiye katılan vatandaşlar, Filistin'de devam eden zulüm ve soykırıma dikkat çekmek için boykot çağrısını desteklediklerini ifade etti.

AdminAdmin