YEREL
Giriş Tarihi : 16-11-2023 16:04

Sakarya'da 'Korsan Hakem' tepkisi!

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde Sakarya İl Hakem Kurulu’na yeni atama yapılmıştı. Yeni yönetimde yer alan bazı isimlerin ‘’ Korsan Hakem’’ olarak faaliyet gösterdiği iddia ediliyor.

Sakarya'da 'Korsan Hakem' tepkisi!

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde  Sakarya İl Hakem Kurulu’na yeni atama yapılmıştı. Yeni yönetimde yer alan bazı isimlerin ‘’ Korsan Hakem’’ olarak faaliyet gösterdiği iddia ediliyor.

TEPKİ ÇEKTİ

Korsan Hakem tabiri, Hakemliğin güncel yükümlülüklerini yerine getirmeden ve İl Hakem Kurulu’nun bilgisi ve izni olmadan özel organizasyonlarda hakem olarak görev alanlar için kullanılıyor. İl Hakem Kurulu’nda etik dışı bu faaliyetlerde bulunan kişilerin görevlendirildiği iddiası hakem ve futbol camiasında tepki ile karşılandı. Öte yandan ASKF ve Faal futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği'nin konuyla alakalı açıklama yapması bekleniliyor.

KORSAN HAKEM NEDİR ?

Hakemlerin tamamı sezon başında sağlık raporları alırlar, vize dönemi için ödemelerini yaparlar ve dernek üyelikleri için gerekli ödeme ve işlemlerini yaparak İl hakem kuruluna belgeleri teslim ederler. Atletik testleri ve yazılı sınavları tamamladıktan sonra hakemlik yapmaya hak kazanırlar. Ancak korsan hakemler bu işlemlerin hiç birini yapmadan halı sahalarda hazırlık müsabakalarında haksız bir şekilde görev alıp vize işlemlerini yapan, gerekli testleri geçen hakemlerin haklarını gasp ederler. 

AdminAdmin