GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2024 19:34   Güncelleme : 07-01-2024 21:09

Sakarya'da lahmacun, pide ve kebab'a yüzde 50 zam

Sakarya Lokantacılar, Aşçılar, Köfteciler, Kebapçılar Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Serdar Gök, lahmacun, pide, kebap ve tüm gıda ürünlerine yüzde 50 oranında zam yapılması kararı aldıklarını açıkladı.

Sakarya'da lahmacun, pide ve kebab'a yüzde 50 zam

Yeni fiyat tarifesinin 20 Ocak tarihine kadar çıkacağını açıklayan Oda Başkanı Gök, “Girdi maliyetlerinin artmasına rağmen esnafımız fiyat artıyı yapmamak için sonuna kadar direnmiştir. Her fiyat artışının alım gücünü düşürdüğünü biliyoruz, bunun farkındayız ama bizimde mesleğimizi sürdürerek ayakta kalmamız ve hizmet vermemiz gerekiyor” dedi.

Lahmacun Tarifi, Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var

Gök, “Yeni yılla birlikte asgari ücrete gelen zam, SGK ve Bağ-Kur primlerinin zamlanması ve tüm girdi maliyetlerinin yükselmesi lokantalarımızda da fiyat artışını mecbur kılmaktadır. Daha geçen hafta et fiyatlarına 50 lira zam geldi. Fiyat artışı yapmayalım diye çok düşündük ama artık işin içinden çıkılamıyor. Zaten Sakarya esnafı elinden geldiği kadar fiyat artışı yapmamak için direnmektedir. Esnafımıza bu hassasiyeti için teşekkür ediyoruz. Bizlerde hem esnafımızı, hem de vatandaşlarımızı düşünerek yeni fiyat tarifesi belirledik. Buna göre lahmacun, kebap, et ürünlerine yüzde 49 ile 50 arasında zam yapmayı uygun bulduk” dedi.

Lahmacun – Andy Cooks

Başkan Gök, yeni fiyat tarifelerinin oda binasından temin edileceğini belirterek, “Esnaflarımız alacakları fiyat tarifelerini dükkanlarının görünür bölümlerine liste halinde asmaları rica olunur” dedi.

Lahmacun (Bol Sebzeli ve Sarımsaklı) - Cookidoo® – resmi Thermomix® tarif  platformu

Bu arada genel olarak 40 liradan satılan lahmacunun fiyatı 60 ile 65 TL arasında satışa sunulmaya başladı. Kebap çeşitleri ise çeşidine göre yüzde 50 yeni zamlı tarifeye göre satılıyor.

EditörEditör