YEREL
Giriş Tarihi : 03-01-2024 18:27

Sakarya'da Mesleki Eğitim ve İş Dünyası İş Birliğini Artırıyor

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) iş birliğinde düzenlenen "Sektörel İş Birliği Toplantısı"nda, mesleki eğitimin geliştirilmesi ve iş dünyasının istihdam ihtiyacının karşılanması için ortak çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Sakarya'da Mesleki Eğitim ve İş Dünyası İş Birliğini Artırıyor

Toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SATSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Gökhan Tiryaki ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Toplantıda, mesleki eğitimin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar ve iş dünyasının istihdam ihtiyacının karşılanması için yapılacak projeler değerlendirildi.

Thumbnail Milli Eğitim 20240102 24

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, "Yıllar içinde gelişen ve gelişmeye devam eden Türkiye'nin, günümüzde her alanda nitelikli insan ihtiyacının karşılanması bakımından mesleki eğitime verilen değer her geçen gün artmaktadır." dedi.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ise, iş dünyası ve eğitim paydaşlarının iş birliğinin önemine dikkat çekerek, "Ülkemizin bugün ihtiyacı olan iş ve meslek dalları nelerdir, yarın ne olacaktır bunu araştırmamız gerekiyor. İş dünyamızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın her türlü proje ve teklifine açığız. İş birliği içinde yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise, "Mesleki eğitim için yapılan çalışmaları yürekten destekliyorum. Bir ülkenin ve bölgenin kalkınmasının temel ihtiyaçları nitelikli insan, toplumdur. Bizim nitelikli insanlara ihtiyacımız var ve bu da mesleki eğitimden geçiyor." dedi.

Thumbnail Milli Eğitim 20240102 66

SATSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Gökhan Tiryaki ise, "Beşeri sermayemizi nitelikli iş gücüne dönüştürmek gelişen dünya düzeninde bizlere farklı fırsatlar sunacaktır. Dolayısıyla ilimizdeki iş gücü talebi ve işe yerleştirilme verilerine baktığımızda bu sermayeyi yeterli oranda değerlendiremediğimizi net olarak görüyoruz." diye konuştu.

Toplantıda, Sakarya'da mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalar da değerlendirildi. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, son 3 yılda yaklaşık 33 bin kişiyi mesleki eğitim anlamında belgelendirdiklerini belirterek Sakarya'nın mesleki eğitimde güçlü bir il olduğunu dile getirdi.

Toplantıda, mesleki eğitimin geliştirilmesi ve iş dünyasının istihdam ihtiyacının karşılanması için ortak çalışmalar yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda, iş dünyası ve eğitim paydaşları arasında iş birliği protokolleri imzalanması, mesleki eğitime yönelik farkındalık çalışmalarının yapılması, mesleki eğitime yönelik yeni projelerin geliştirilmesi gibi konular üzerinde duruldu.

EditörEditör