GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2024 14:07

Sakarya'da milli isyan

Önce Güreş sonra da Karatede yapılanlar ilimiz spor camiasından büyük tepki aldı. Dereceye girdiler ama Milli Takıma alınmadılar.

Sakarya'da milli isyan

Neler oluyor?

Spor şehri olarak bilinen ilimiz Sakarya özellikle son yıllarda elde ettiği ulusal başarılar ile ülkenin gururu olmaya devam ediyor. Bu başarılar tüm hızıyla sürerken geçtiğimiz günlerde spor camiasında büyük bir isyan çıktı. Bunun sebebi Milli Takım.

Güreşçiler ve İrem Durmaz

İlimiz spor camiasını isyan ettiren ilk konu Güreşte oldu. Geçtiğimiz gün Antalya'da yapılan Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonasında mücadele eden Sakarya Büyükşehir Belediyespor'lu sporculardan beşi madalya aldı ve üçü Milli Takıma girmeye hak kazandı. Elde ettikleri başarılar sayesinde kriterleri yerine getiren Enes Ülkü, Muhammet Ali Göçmen ve Ramazan Can Aktaş Milli davet bekliyordu ama gelmedi. Hatta bu bu üç sporcunun yerine başka illerden ve daha başarısız olan sporcular Milli kampa çağrıldılar. Güreşçilerde büyük şok ve isyan sürerken dün de Karateden aynı tepki sesleri yükseldi. 15 gün önce Ankara'da yapılan Milli Takım seçmelerini kazanan Hendekli karateci İrem Durmaz'ın yerine daha başarısız olan bir sporcu Milli takıma davet edildi. Bir hafta içinde iki büyük Milli isyan yaşayan ilimiz spor camiası bu yanlış uygulamaların sebebini araştırıyor ve yetkilileri göreve davet ediyor.

AdminAdmin