Asayiş
Giriş Tarihi : 27-03-2024 11:49

Sakarya'da okumak isterken Karabük'te cesedi bulunmuştu...

Karabük'te üniversite okuyan ve Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabonlu Dina'nın davası hakkında yeni bir gelişme meydana geldi. Sakarya'da okumak istediğini söyleyen Gabonlu Dina'nın davasını büyükelçiliğin takip edeceği açıklandı.

Sakarya'da okumak isterken Karabük'te cesedi bulunmuştu...

Son zamanlarda Türkiye'nin ana gündemi haline gelen Karabük Üniversitesi hakkında gelişmeler devam ediyor.

Siyah öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıklarını iddia eden bazı erkek ve kadın öğrencilerin ifadeleri büyük ses getirirken, Karabük Üniversitesi'nde okurken hayatını kaybeden Gabonlu Dina hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Karabük'teki Filyos Çayı'nda 26 Mart’ta cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümünün üzerinden tam bir yıl geçti.

TÜRKİYE'DEKİ DAVA BÜYÜKELÇİLİK TARAFINDAN TAKİP EDİLECEK
Dina'nın ölümü hakkında dava süreci devam ederken, Gabon Dışişleri Bakanlığı tarafından Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ailesine gönderilen yazıda bundan sonra Türkiye’deki dava sürecinin Büyükelçilik tarafından takip edileceği bilgisi paylaşıldı.

"YABANCI BİR DİLDE TAKİP ETMEYE GELİYORLAR"
Sakarya'da okumak istediğini söyleyen Dina'nın ölümüne ilişkin çılan davanın üçüncü duruşmasının 29 Nisan’da görüleceğini anımsatan Feministler’den Nil Delahaye, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Dina’nın annesi ve babası, her celsede Dina’nın ölümüyle ilgili karar verilecek olan bu davayı hiç kimseyi tanımadıkları bir yerde, yabancı bir dilde takip etmeye geliyorlar. Gabon devletinin Türkiye’deki temsilciliği tarafından davanın takipçisi olduğunu beyan etmiş olması ailenin geçirdiği bu zor dönemde hiç olmazsa yalnız hissetmesini azaltmış oluyor” dedi.

NE OLMUŞTU?
Karabük’te üniversite okuyan Gabonlu Dina’nın cansız bedeni 26 Mart 2023’te Filyos Çayı’nda bulunmuştu. Polis, Ibouanga’nın bir otomobille ormanlık alana götürüldüğü ihtimali üzerinde dururken, 3’ü Türkiye vatandaşı olmayan toplam 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına 7 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, sanık Dursun A. tutuklanmıştı. Dursun A. hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "cinsel istismar" suçlamasından 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

EditörEditör