YEREL
Giriş Tarihi : 17-02-2024 15:54

Sakarya'da Sağlık Çalışanları İsrail Saldırılarını Protesto Etti

Sakarya'da sağlık çalışanları, İsrail'in son dönemde artan Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz bir yürüyüş düzenledi. Adapazarı ilçesinde bulunan Tozlu Cami önünde beyaz önlüklerini giyen ve Türk ile Filistin bayrakları taşıyan sağlık çalışanları, Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar slogan atmadan yürüdü.

Sakarya'da Sağlık Çalışanları İsrail Saldırılarını Protesto Etti

Grup adına açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Osman Salih Toprak, İsrail'in yıllardır süregelen işgal politikalarını ve Gazze'de yaşanan son saldırıları sert bir dille eleştirdi. Toprak, İsrail'in sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıların insanlık dışı olduğunu belirterek, uluslararası toplumun sessizliğine dikkat çekti.

Gazze'de yaşanan trajediyi anlatan Toprak, "30 hastane ve 53 sağlık merkezi hizmet dışı bırakıldı. Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne sığınan sivilleri kuşatma altına alan işgal birlikleri, hastaneyi zorla tahliye etti. Yine de meslektaşlarımız, sağlık çalışanları; elektriksiz, susuz, oksijensiz, ilaçsız şartlarda tedavi vermek için destansı biçimde mücadele ediyor." şeklinde konuştu.

Toprak, sağlık çalışanlarının Filistin halkına destek vermek adına bütün adımları atmaya hazır olduklarını ve bu konuda boykot çağrısında bulunduklarını ifade etti.

Gruptakilerin sessiz yürüyüşü, Sakarya'da İsrail'in saldırılarına karşı duyarlılığın bir göstergesi olarak değerlendirildi.

EditörEditör