GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-10-2026 19:10

Sakarya’da servis ve özel halk otobüsü ücretlerine yüzde 40 zam talebi!

Sakarya’da artan akaryakıt ve işletme maliyetleri ulaşım esnafını harekete geçirdi. Öğrenci servisi, personel servisi ve özel halk otobüsü ücret tarifelerinin yüzde 40 oranında artırılması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne resmi başvuru yapıldı.

Sakarya’da servis ve özel halk otobüsü ücretlerine yüzde 40 zam talebi!

Sakarya Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası tarafından 6 Ekim 2026 tarihli ve 83 sayılı yazıyla yapılan başvuruda, başta akaryakıt olmak üzere bakım, lastik, yedek parça, sigorta, kasko, işçilik ve SGK giderlerindeki artışlara dikkat çekildi.

Oda Başkanı Güray Er, haziran ayında yapılan tarife güncellemesinin ardından maliyetlerin yeniden yükseldiğini belirterek, üç ulaşım hizmetinde yüzde 40 oranında tarife güncellemesi talep ettiklerini açıkladı.

Başvuruda ayrıca öğrenci servislerinde kilometre dilimlerinin yeniden düzenlenmesi ve Adrese Dayalı Kayıt Sistemi dışında kalan tam zamanlı okullara yapılan öğrenci taşımalarında yüzde 15 ilave ücret uygulanması istendi.

Zam talebinin hayata geçip geçmeyeceği Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin değerlendirmesinin ardından netleşecek.

AdminAdmin