YEREL
Giriş Tarihi : 10-11-2023 16:56

Sakarya'da son 5 yılda kaç göçmen yakalandı? İşte jandarmanın yıllara göre düzensiz göçmen operasyonları...

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle kararlı mücadelesini sürdürüyor. Son iki ayda artan vatandaş ihbarları sayesinde çok sayıda düzensiz göçmen ve organizatör yakalandı. İşte son 5 yılda jandarmanın göçmen kaçakçılığı ile mücadelesindeki detaylar...

Sakarya'da son 5 yılda kaç göçmen yakalandı? İşte jandarmanın yıllara göre düzensiz göçmen operasyonları...

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle etkin bir şekilde mücadele etmek için diğer kolluk kuvvetleri, kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde çalışıyor. Göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde elde edilen başarılar açıklandı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, son beş yılda göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadelede elde ettiği başarıları rakamlarla ortaya koydu.

  • 2018 yılında 50 olayda 83 düzensiz göçmen ve 1 organizatör yakalandı. 
  • 2019 yılında 142 olayda 156 düzensiz göçmen yakalandı.
  • 2020 yılında 61 olayda 101 düzensiz göçmen ve bu olaylarda 4 organizatör yakalandı.
  • 2021 yılında 23 olayda 76 düzensiz göçmen ve bu olaylarda 1 organizatör yakalandı.
  • 2022 yılında 49 olayda 145 düzensiz göçmen ve bu olaylarda 8 organizatör yakalandı.
  • 2023 yılının ilk on ayında ise 229 olayda 817 düzensiz göçmen ve bu olaylarda 102 organizatör yakalandı. 

Son dört ayda elde edilen istatistiklere göre, vatandaş ihbarlarının etkisiyle Temmuz ve Ağustos aylarında 106 düzensiz göçmen ve 18 organizatör yakalanırken, Eylül ve Ekim aylarında bu rakam 432 düzensiz göçmen ve 53 organizatöre yükseldi. Vatandaşların ihbarlarıyla son iki aydaki başarı ikiye katlandı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle mücadelede vatandaşların daha fazla katkı sunmasını sağlamak amacıyla bir çağrıda bulundu. Vatandaşların ihbarlarının önemli olduğunu vurgulayan yetkililer, yapılan bütün ihbarların değerlendirileceğini belirtti.

AdminAdmin