YEREL
Giriş Tarihi : 18-10-2023 12:37

Sakarya'dan geçecek olan yeni yüksek hızlı tren hattına itiraz! Akyazı yerine Hendek'ten geçmesini önerdi

İstanbul - Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek olan ve Sakarya'dan geçecek olan "Süper hızlı tren" hattının güzergahı, uzun yıllardır bu konuda çalışma yapan Profesör Ayhan Şamandar'ın itirazına neden oldu. Şamandar, hattın daha fazla nüfusa hitap etmesi ve ekonomik olması için Akyazı ve Bolu yerine Hendek, Düzce ve Bolu'dan geçmesi gerektiğini belirtti.

Sakarya'dan geçecek olan yeni yüksek hızlı tren hattına itiraz! Akyazı yerine Hendek'ten geçmesini önerdi

2011 yılından bu yana gündemde olan İstanbul - Ankara arasında çalışacak yeni yüksek hızlı tren hattı için 2013 yılında Sakarya'da ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) toplantıları yapılmış güzergah belirlenmişti. Proje, 14 Mayıs seçimlerinden önce yine gündem olurken; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan projenin detaylarını dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu duyurmuştu.

DÖNEMİN BAKANI "EN KISA HAT" DİYE DUYURMUŞTU

Süper Hızlı Tren ile İstanbul - Ankara arasının 80 dakikaya ineceğini belirten Karaismailoğlu güzergah bilgisini de verirken; "350 km hız yapacak. Bu hızda seyahat edebilecek. 344 kilometre uzunluğunda olacak bu hat. En kısa hat olan Ankara - Beypazarı - Nallıhan - Akyazı - Sakarya (Adapazarı) - Kocaeli'den Söğütlüçeşme (Kadıköy) gara kadar uzanan son teknoloji ve hakikatten çok önemli bir işi seçim sonrası başlatmak istiyoruz. Kolay bir hat değil tabii ki. İçinde tam 120 kilometre uzunluğunda tünel var bunun. Coğrafi açıdan en kısa hattı tercih ettik" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin