GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-02-2024 21:35   Güncelleme : 11-02-2024 21:49

Sakarya'dan İsviçre'ye Raylı Sistem İhracatı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya'da İsviçre Devlet Demiryolları için üretilen yeni nesil akıllı demiryolu bakım araçlarının teslim törenine katıldı. Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı’na raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Sakarya'dan İsviçre'ye Raylı Sistem İhracatı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sakarya'da İsviçre Devlet Demiryolları için üretilen Yeni Nesil Akıllı Demiryolu Bakım Araçları Teslim Töreni’ne katıldı.

Uraloğlu, konuşmasının başında İstanbul Küçükçekmece'de AK Parti'nin seçim çalışmalarını yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Uraloğlu, 2002 yılında 10 bin 948 km olan demiryolu ağını 14 bin 165 kilometreye çıkardıklarını belirterek, şunları kaydetti:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin uluslararasındaki en önemli projelerinden birinin de Kalkınma Yolu Projesi olduğunu belirterek, "Projeyle; Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi ülkelerinden Irak’ın güneyinde inşa edilmekte olan FAV Limanına gelecek yüklerin, bin 200 km’lik çift yönlü otoyol ve demiryolu inşa edilerek Türkiye'ye ulaştırılmasını planlıyoruz.  Buradan da ulusal ağımıza bağlayarak limanlarımıza ve diğer ülkelerle sınır geçişlerimize ulaştıracağız." dedi. 

C2193B8A Baf3 45E6 861F 68Bb1855Eaeb

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak hayata geçirdikleri tüm projelerde yerlilik ve millilik hususlarını ön planda tuttuklarını vurgulayarak, "Ülkemizdeki demiryolu ulaşım ağımızı geliştirirken bir diğer hedefimiz de dünyadaki gelişmeleri takip etmek ve yeni teknolojilerle donatılmış yerli demiryolu sanayisini geliştirmekti. Bu noktada demiryolu ağımızın gelişimindeki tüm başarıları yine aynı dönemde gelişen yerli ve milli demiryolu endüstrimiz ile adeta taçlandırdık. Devlet eliyle yapılabilecek her türlü yasal düzenlemeleri yapıp özel sektörün önünü açtık." diye konuştu. 

Uraloğlu, Türk firmalarını neleri başarabileceklerini bugüne kadar hayata geçirdikleri proje, ürün ve eserlerle gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

Bu projelerin yanı sıra Almanya Devlet Demiryolları için 5 Milyon Euro değerinde hibrit yol bakım kabinleri üretimi ile, İsviçre Müller Teknoloji firması için tasarımı üretimi ve montajı tamamen Özbir Vagon tarafından yapılan 1,5 Miİlyon Euro değerinde hibrit lokomotif kabini gibi yüksek katma değerli çalışmalara da devam ediyorlar. Kendilerini hem demiryolu sanayimizin hem de ülkemiz ekonomisinin gelişimine yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Türkiye Yüzyılı’na raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz."

EditörEditör