GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-03-2024 16:10

SakaryaGİAD iftarını Filistinli kardeşleriyle açtı

Sakarya Genç Girişimciler ve İş İnsanları Derneği, her sene gerçekleştirdiği ‘Geleneksel Sakarya GİAD İftar Organizasyonu’nu gerçekleştirmek yerine, açlık ve sefalete mahkum edilmek istenen Filistinli kardeşlerimize gıda ve hijyen paketi yardımında bulundu.

SakaryaGİAD iftarını Filistinli kardeşleriyle açtı

RAMAZAN’IN MANEVİYATI

Sakarya GİAD Başkanı Zafer Bekdemir konu ile ilgili konuşmasında, “Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Ramazan ayı paylaşma ve dayanışma ayıdır. Ramazan ayı sadece oruç tutarak aç kaldığımız bir ay değil; yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği bir aydır. Ramazan’ın maneviyatı, dertli olana derman olmak, yardıma muhtaç olana yardım eli uzatmaktadır. Aynı sofrada iftar yapıp ellerimizi semaya kaldırmaktır. SakaryaGiad her yıl Ramazan mutluluğunu paylaşmak için geniş katılımlı iftar organizasyonu yapıyordu. Bu sene yönetim kurulumuzda oybirliği ile tüm üyelerimiz adına geleneksel iftarımızı yapmamak adına bir karar aldık” dedi.

FİLİSTİN AÇKEN….

Başkan Bekdemir yönetim kurulunun iftar organizasyonundan vazgeçip Filistin halkının yalnız olmadığına dikkat çekmek için aldıkları kararı şöyle değerlendirdi “Filistin’de; hasta, yaşlı, kadın, çocuk dinlemeden zulme uğrayan, ölümden kaçarken açlıkla ve hastalıkla mücadele eden Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Tüm bunlar yaşanıyorken bizler; misafirlerimiz, üyelerimiz ve şehrimizin protokolü ile birlikte gerçekleştireceğimiz iftar programımızdan feragat ederek, iftar bütçemizi ve üyelerimizin gönülden bağışlarını Türk Kızılayı Sakarya şubesi aracılığı ile Filistin'deki kardeşlerimize gıda ve hijyen malzemesi olarak ulaştırmaya karar verdik. Her zaman olduğu gibi bu bağış organizasyonumuzda da bizleri yalnız bırakmayan, destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

AdminAdmin