YEREL
Giriş Tarihi : 25-12-2023 17:10

Sakaryalı kahraman binbaşının kanı yerde kalmadı!

Sakaryalı Binbaşı Ahmet Karaman'ın şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştiren bölücü terörist İdris Erkol'un öldürüldüğü ortaya çıktı.

Sakaryalı kahraman binbaşının kanı yerde kalmadı!

Bölücü terör örgütü PKK'nın 2015 yılında sözde özerklik ilanıyla birlikte düney doğu illerinde başlattığı saldırılar sonrasında "Hendek operasyonları" başlamıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte İçişleri Bakanlığına bağlı jandarma ve emniyet güçlerinin katıldığı operasyonlar aylar sürerken meskun mahal operasyonlarının da yer aldığı sürecin sonunda güney doğu ve doğu illeri büyük oranda teröristlerden temizlendi. Operasyon sürecinde ne yazık ki asker, jandarma, polis ve korucu çok sayıda şehit verdik.

Şehit düşen kahramanlardan biri de Sakarya'nın Akyazı ilçesinden olan Binbaşı Ahmet Karaman idi.

7 Nisan 2016 günü Mardin Nusaybin'e bağlı Dicle Mahallesinde 600 kiloluk el yapımı bombanın patlatılması sonucu Sakaryalı Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı Binbaşı Ahmet Karaman ile Bingöl'den geçici görevle ilçeye gelen polis Özel Harekât Müdürü Zafer Kurt ile iki özel harekat polisi şehit oldu.

Akyazı Beldibi kütüğüne kayıtlı Binbaşı Ahmet Karaman, vasiyeti üzerine İstanbul Pendik ilçesindeki annesinin kabrinin yanına defnedilmişti. Karaman'ın cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı.

Saldırıyı 3 gün önce de yine Nusaybin'de hareket halindeki askeri time RPG-7 roketatarıyla saldırı düzenleyen ve Piyade Kurmay Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla'nın şehit olmasından sorumlu Mahir Binevş kod adlı İdris Erkol'un gerçekleştirdiği belirlendi. İstanbul doğumlu olan terörist İdris Erkol, aynı gün bir evin tuvalet duvarından açılan mazgaldan keskin nişancı suikast silahıyla İzmir'den geçici görevle giden Emniyet Amiri Doğan Sakarya’yı şehit etti. İdris Erkol 1 Haziran 2016'da da Nusaybin'de el yapımı kumandalı bombayla saldırı düzenleyerek 1 uzman çavuşu şehit etmişti.

İlçede kontrol sağlandıktan sonra sivil kıyafetlerle Suriye'ye kaçtığı belirlenen İdris Erkol o günden bu yana aranıyordu. Irak'ın kuzeyindeki Zap vadisine geçen Erkol'un şehir merkezlerindeki bombalı saldırıları organize eden PKK’nın sözde gençlik yapılanması Komalen Ciwan içerisinde uzmanlık eğitimi verip sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü belirlenmişti.

Hakkâri’nin Çukurca İlçesinin karşısındaki Metina Vadisi ile Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022 günü başlatılan Pençe Kilit harekatı kesintisiz devam ederken, Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma başarılı operasyonlara devam ediyor. Terör örgütü de güvenlik güçlerinin öldürdüğü teröristlerle ilgili bilgileri açıklamaya devam ediyor.

Örgütün yayın organlarından 3 gün önce yapılan duyuruya göre Sakaryalı Binbaşı Ahmet Karaman ile diğer vatan evlatlarını şehit eden İdris Erkol, 22 Haziran 2023 günü Zap bölgesinde öldürüldü. Bölücü terör örgütü, terörist Erkol'a ilişkin fotoğraf ve görüntüleri de yayınlarken teröristin bir dönem elebaşlarından Murat Karayılan'ın yakın ekibinde bulunduğu ve diğer elebaşlarıyla da yakın ilişkide olduğu belirtildi.

AdminAdmin