GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-02-2023 17:06   Güncelleme : 18-02-2023 17:08

Sakaryalı Kaymakam Karakaş gönülleri fethetmeye devam ediyor

Sakaryalı hemşehrimiz olan Kars İlinin Digor Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, görev yaptığı yerlerde yaptığı çalışmalarla vatandaşın kalbini kazanmaya ve ilimizi en güzel şekilde temsil etmeye devam ediyor. 

Sakaryalı Kaymakam Karakaş gönülleri fethetmeye devam ediyor

Bolu/Göynük, Kırşehir/Çiçekdağı, Sinop Vali Yardımcılığı görevleri sırasıda gerçekleştirdiği çalışmalar ve projelerle bölge halkının takdirini kazanan Karakaş, Kars’ın Digor ilçesinde de başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında bazı vatandaşların maddi yardımlarını bölge halkına gönderilmek üzere bizzat kaymakam Karakaş'a teslim etmek istemesi, Digor halkının Orhan Gazi Karakaş’a olan güvenini ve sevgisini gözler önüne serdi. 

Digor’da yaşayan 82 yaşındaki Şerefnaz nenenin yaşlılık maaşını Kaymakam Karakaş’a teslim etmesinin akabinde Karakaş’ın Şerefnaz Nenenin evini ziyaret etmesi de herkes tarafından takdirle karşılandı. 

Ziyaret esnasında herkesin yüzünü gülümseten sohbetler yaşandı. 

Orhan Gazi KARAKAŞ kimdir?
Digor Kaymakamı Orhan Gazi KARAKAŞ 1993 yılında Sakarya / Adapazarı’nda doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Sakarya’da tamamladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ‘’Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’ kapsamında 7. ve 8. Dönem Sakarya İl Öğrenci Meclis Başkanlığına seçilerek Sakarya İlini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etti. Ayrıca Sakarya Valiliği'nin öncülüğünde Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan Sakarya Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi (SEBAP) İl Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Lisans Eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Strateji alanında tamamlamıştır. İçişleri Bakanlığı tarafından açılan 105. Dönem Kaymakam Adaylığı sınavını kazandıktan sonra Aydın Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Daha sonra sırasıyla Aydın Valiliği’nde İl Merkez Stajını, Osmaniye İli Düziçi Kaymakamlığı’nda I. Dönem Kaymakam Refikliği Stajı ve Sakarya İli Arifiye Kaymakamlığı’nda II. Dönem Kaymakam Refikliği stajını tamamladı. Daha sonra 8 ay süre ile Bolu ili Göynük ilçesinde Kaymakam olarak görevlendirildi. Göynük’te çalıştığı dönemde “Sakin Şehir Göynük Okuyor” ve “Sakin Şehir Göynük’ün Çocukları Geziyor” projelerini gerçekleştirdi. Akabinde Bakanlık Merkez Stajı kapsamında Ankara’da dil eğitimi kursuna katıldı. Daha sonra Mülkiye Teftiş Kurulu’nda Teftiş Stajını tamamladı. 8 ay süreyle gittiği İngiltere’de dil eğitimi aldı ve İngiltere’deki idari sistemle ilgili çalışmalarda bulundu. Daha sonra İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamlamasının ardından Çiçekdağı Kaymakamı olarak görev yaptı. Çiçekdağı Kaymakamlığı görevi esnasında ihtiyaç sahibi ailelerin evine her gün sıcak yemek gönderilmesini sağlayan “Aşevi Projesini” gerçekleştirdi. Daha sonra bir yıl süreyle Sinop Vali Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu görevinin ardından Digor Kaymakamlığı’na atandı ve Digor Kaymakamlığı görevi sırasında yaşlı ve engelli vatandaşların evlerinin temizlenmesini sağlayan “Vefa Projesi’ni” ve okula yeni başlayan çocukların derslerindeki başarısının artması için “Digor’un Çocukları İle El Ele” projesini gerçekleştirdi. Halen Kars ili Digor İlçesinde Kaymakam olarak görevini sürdürmektedir.

AdminAdmin