EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-05-2026 14:56

Sakaryalı kredi batağından kurtulamıyor

Sakarya’da kamu ve özel bankaların nakdi kredi hacmi son bir yılda rekor seviyede arttı. 2025 yılının ilk üç ayında 303,5 milyar TL olan toplam kredi hacmi, 2026’nın aynı döneminde 462,2 milyar TL’ye yükseldi. Kentteki toplam kredi artışı 158,6 milyar TL’ye ulaşırken, yükseliş oranı yüzde 52,3 olarak hesaplandı.

Sakaryalı kredi batağından kurtulamıyor

Bankacılık verilerine göre artış hem kamu hem de özel bankalarda dikkat çekti. 2025 yılının Ocak-Şubat-Mart döneminde kamu bankalarının kredi hacmi 134,7 milyar TL, özel bankaların kredi hacmi ise 168,8 milyar TL olarak kaydedildi.

2026’nın aynı döneminde ise kamu bankalarının kredi hacmi 200,8 milyar TL’ye, özel bankaların kredi hacmi ise 261,4 milyar TL’ye çıktı. Böylece bir yıllık süreçte kamu bankalarında yaklaşık 66 milyar TL, özel bankalarda ise yaklaşık 92 milyar TL’lik kredi artışı yaşandı.

Ortaya çıkan tablo, Sakarya’da hem bireysel hem de ticari kredi kullanımının hızla yükseldiğini gösterirken, artan borç yükü vatandaşın ekonomik baskı altında olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Özellikle yüksek faiz ortamına rağmen kredi hacmindeki büyüme dikkat çekti.

AdminAdmin