GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2024 17:29

Sakaryalı Makine Üreticilerine Yönelik Yeni Yol Haritası Belirlendi:

ürkiye’de ilk kez Sakarya dahil olmak üzere 13 ilde uygulanan Üreten Şehirler Programı’nın "Makine Sektöründe Dijital Dönüşüm Kaynaklı Verimlilik ve İhracat Hamlesi" adlı projesinin çalışmaları tamamlandı. Bu proje, Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) tarafından başlatıldı. Projeye dahil olan şirketlerin yönetim durumları analiz edildi ve dijital dönüşüm seviyeleri, yerlileştirme düzeyleri ile hedef ihracat pazarları belirlendi. Toplamda 36 ay süren bu proje kapsamında yeni bir yol haritası oluşturuldu.

Sakaryalı Makine Üreticilerine Yönelik Yeni Yol Haritası Belirlendi:

Projenin kapanış toplantısı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve proje ortaklarının katılımıyla Sakarya Premier Inn Hotel’de gerçekleştirildi. SAMİB Başkanı Turgay Çelik, bu çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, projenin katılımcı firmalara güçlü ve zayıf yönlerini göstermenin yanı sıra önlerindeki fırsatları görme imkanı sağladığını vurguladı.

Çelik ayrıca, SAMİB üyelerinden gelen talepler doğrultusunda bu projeye başlandığını belirtti. Türkiye'nin en büyük ihtiyacının üretim olduğunu vurgulayan Çelik, bu yüzden kurumsallaşmanın önemine işaret etti. Proje kapsamında, şirketleri küresel rekabet ortamına hazırlamak ve yönlendirmek amacıyla uzman kuruluşlarla işbirliği yapıldığını açıkladı.

Sakaryalı makineciler için yeni yol haritası oluşturuldu - Ekonomim

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ise, Üreten Şehirler Programı'nın Sakarya ilini de kapsayan bir proje olduğunu belirterek, projenin verimli bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Çöpoğlu, projenin diğer illere örnek olabileceğini belirtti.

SAMİB Genel Sekreteri Ali Uğur Musaak ise, 2 fazdan oluşan proje kapsamında ikinci fazın da başarıyla tamamlandığını dile getirdi. Bu proje, Sakarya'nın makine sektöründe dijital dönüşümüne ve ihracat potansiyeline katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sakaryalı makineciler için yeni yol haritası oluşturuldu

EditörEditör