YEREL
Giriş Tarihi : 25-02-2026 17:18

Sakarya’nın 6 İlçesine 48 Saatlik Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şubat ayının son günlerinde Sakarya için kar yağışı uyarısında bulundu. Soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine girecek şehirde özellikle doğu ve güney kesimlerde kar bekleniyor.

Sakarya’nın 6 İlçesine 48 Saatlik Kar Uyarısı

Yapılan değerlendirmelere göre Akyazı, Geyve, Hendek, Karapürçek, Pamukova ve Taraklı ilçelerinde 26 Şubat ve 27 Şubat tarihlerinde toplam 48 saat sürecek yağış etkili olacak.

Taraklı ve Karapürçek’te yağışların doğrudan kar şeklinde görülmesi ve yer yer beyaz örtü oluşturması bekleniyor. Bu iki ilçede özellikle yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtiliyor.

Pamukova, Geyve, Akyazı ve Hendek’te ise yağışların karla karışık yağmur (sulu kar) şeklinde olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gece saatlerinde buzlanma ve don riskine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

AdminAdmin