Asayiş
Giriş Tarihi : 25-03-2026 14:40

Sakarya’nın en kanlı olayında yargılama sürüyor

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 6 Nisan 2025 tarihinde komşu iki aile arasında çıkan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davada yargı süreci devam ediyor.

Sakarya’nın en kanlı olayında yargılama sürüyor

Olayın ardından haklarında dava açılan 16 sanığın yargılandığı dosya, Sakarya 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülüyor. Ancak fiziki yetersizlik nedeniyle duruşma, Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda gerçekleştirildi.

Tutukluluk halleri devam etti

Mahkeme, tutuklu sanıklar Nihat, Nurettin, Sabri Tamer, Samet ve Tolga Y. ile suça sürüklenen çocuk F.U.U’nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Ağır suçlamalar yöneltiliyor

Hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “ateşli silahlar ve bıçaklarla işlenen suçlar” kapsamında ağırlaştırılmış cezalar talep ediliyor. Ayrıca Galip Ö. ile tutuksuz sanık Nesrin Ö. hakkında “suç delillerini yok etme veya değiştirme” suçundan da cezalandırılmaları isteniyor.

Duruşma kapalı yapılıyor

Dosyada 18 yaşından küçük sanıkların bulunması nedeniyle duruşmalar kapalı oturumda gerçekleştiriliyor. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılaması ise birleştirilen dosya üzerinden sürdürülüyor.

Kanlı olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için yargı süreci önümüzdeki günlerde de devam edecek.

AdminAdmin